Joke Bakker springt met voormalig dressuurpaard naar winst in L-rubriek Indoor Groningen

Share
  • 21 december 2017 19:01

door: Steven Stegen, 21 december 2017 19:01

Zuidbroek | STEGEN.NET

Op de tweede dag van Indoor Groningen zorgden de L-combinaties voor mooie sport. In groep drie won Joke Bakker met voormalig dressuurpaard Ella’s Choice. De Friese amazone rijdt dit paard nu ruim vier maanden.

Joke Bakker won met Ella's Choice een L-rubriek bij Indoor Groningen.
Joke Bakker won met voormalig dressuurpaard Ella’s Choice een L-rubriek bij Indoor Groningen.
FOTO: Steven Stegen

Elf deelnemers haalden de barrage in deze groep en Lars Slagter leek na een zeer snelle rit met Anouk S de rubriek te gaan winnen. Maar daar wilde Joke Bakker zich niet bij neerleggen. De 19-jarige amazone uit Harkema nam vol risico, reed binnendoor naar de dubbel, had een beetje geluk, maar verpletterde wel de leidende tijd van Slagter, die tweede werd, gevolgd door Maureen Bonder op de derde plaats met de zeer goed springende Hollywood.

Tevreden
Joke Bakker blikte tevreden op haar winnende rit. ,,Ja, het ging net goed bij de dubbel, Ik rijdt dit paard nu ruim vier maanden. Het grappige is dat hij voorheen dressuur liep. Hij is M2-dressuur. We hebben dit paard er bij gekocht, omdat ik daarnaast een nog vrij jong paard heb.”

Bakker werkt fulltime in de paarden. De jonge amazone is verbonden aan de stal van Johannes Pijnacker in Augsbuurt. Maar in Zuidbroek is ze met haar twee eigen paarden te vinden. ,,Ik ben nog niet zo lang over van de pony’s naar de paarden. Het is best even een overgang”, vertelt Joke Bakker na haar ereronde. Vorig jaar werd ze op de Hippiade nog KNHS-kampioen bij de Z-pony’s met Time Out.

In groep twee won Lisa van der Molen met haar paard Bruce voor Carmen Bakker met Elleram. De eerste groep L-combinaties werd aangevoerd door Mariol Middel en haar paard Tribbiani.