Geslaagde wintereditie van springwedstrijd Diamant van Onstwedde

Share
  • 7 februari 2018 08:33

door: redactie, 7 februari 2018 08:33

blokjeOnstwedde | STEGEN.NET

De Driesporenruiters in Onstwedde kijken terug op een geslaagde wintereditie van de Diamant van Onstwedde. Deze springwedstrijd verliep zaterdag succesvol. Zeker voor amazone Minka Haverkamp. Zij werd eerste en tweede in de zwaarste klasse.

Joke Bakker pakte met Ella's Choice een tweede plaats in de klasse L bij de Diamant van Onstwedde.

Joke Bakker pakte met Ella’s Choice een tweede plaats in de klasse L bij de Diamant van Onstwedde.
FOTO: Steven Stegen

De wedstrijd had in de gecombineerde M/Z-klasse meer deelnemers verdiend, maar kreeg met Minka Haverkamp wel een sterke winnaar. De amazone uit Kropswolde is de laatste tijd super in vorm met de schimmel Germeta. De dochter van Mr. Blue sprong in het klassieke parcours naar de overwinning. In de tweede wedstrijd pakte de combinatie de tweede prijs. Haverkamp en Germeta werden onlangs nog kampioen van Noord-Nederland, tijdens Indoor Drachten.

Ellen Becker en haar Erycarla pakten in Onstwedde een tweede plaats in het klassieke parcours. Het tweede parcours leverde de overwinning op voor Annelinde Hoving en HS Agri’s Fanatic.

De goed bezette klasse L kreeg met Helmut Koenders een afgetekende winnaar. In het barrageparcours was hij met Checkmate met grote afstand de snelste. Derk Smid van de organiserende Driesporenruiters leverde een mooie prestatie door met Timo het tweede parcours te winnen. Joke Bakker werd met Ella’s Choice tweede. In de B was er een dubbele overwinning voor Driesporenruiter Emile Drenth met Domantha.