Joke Bakker wint met Ella’s Choice de Grote Prijs van het CH Westerkwartier

  • 8 mei 2018 16:14

door: Steven Stegen, 8 mei 2018 16:14

Opende | STEGEN.NET
Joke Bakker won tijdens het CH Westerkwartier de finale voor de springruiters. In de spannende barrage was de amazone uit Harkema de beste met de merrie Ella’s Choice (v. Zapatero VDL).

De Grote Prijs van het CH Westerkwartier werd in handicap verreden en stond open voor de beste deelnemers uit de verschillende klassen. In de Z en ZZ was de deelname bescheiden en schreef Hester Klompmaker het klassieke parcours op haar naam. Met Guessina troefde ze Renate Beuving met G.Eleven af. Marian Lunsche won het tweede parcours met Ego.

Joke Bakker en Ella's Choice op weg naar de overwinning bij het CH Westerkwartier.

Joke Bakker en Ella’s Choice op weg naar de overwinning bij het CH Westerkwartier.
Arjen Schilperoord

In de Grote Prijs bleek Joke Bakker niet te kloppen. ,,Ik start Ella’s Choice normaal gesproken in het M, maar omdat het weer de eerste keer op gras was heb ik haar in de L gereden. Ze voelde echt heel goed aan. In de barrage kon ik haar heel kort sturen en dat leverde de overwinning op. Ze is echt in vorm, want vrijdag werden we nog tweede bij Outdoor Zuidwolde, dat was op een zandbaan in het M, met meer dan honderd deelnemers”, zo vertelt Bakker over het voormalige dressuurpaard.

Romiëlle van Tuyl pakte met Luimstra’s Galina de tweede plaats en Roelof Dolfijn mocht de derde prijs in ontvangst nemen met Ardy.

Leuke wedstrijd
Bakker is verbonden aan Stal Pijnacker in Augsbuurt. ,,Ella heeft nu even een rustige periode, want ik wil me even meer richten op een zesjarige waar we veel van verwachten”, aldus Joke Bakker. Ze is trouwens erg positief over het CH Westerkwartier. ,,Het is echt een leuke wedstrijd. De bodem is goed en de prijzen zijn goed. Het concours had zeker in de hogere klassen meer deelnemers verdiend.”