Home » Menner Bram Chardon wint zijn eerste wereldbeker in Mechelen
kort nieuws

Menner Bram Chardon wint zijn eerste wereldbeker in Mechelen

Mechelen | STEGEN.NET | KNHS

Bram Chardon heeft na een fantastische rit in de uitverkochte Nekkerhal de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Mechelen op zijn naam geschreven. De menner uit Schipluiden bleef de Zwitser Jérôme Voutaz en Koos de Ronde (Zwartewaal) voor en heeft met deze eerste zege in zijn Wereldbekercarrière zijn ticket voor de finale zeker gesteld.

Na een sterke eerste omloop waarin Bram Chardon ook al de snelste tijd wist neer te zetten, hield hij onder de druk van Voutaz het hoofd koel in de winning round en eiste met een prachtige rit de overwinning voor zich op.

Chardon: ,,In de tweede omloop reed ik meer op safe omdat zowel Koos als Voutaz foutjes hadden. Mijn paarden liepen heel goed, ik ben ook heel blij dat ik met mijn eigen paarden heb gereden. Ik had een paard van mijn vader mee kunnen nemen, maar dat heb ik bewust niet gedaan zodat ik de continuïteit in mijn span houd. Het span was heel aanvallend en niet moe, echt super. Mijn doel was de winning round te halen, het was zeker niet mijn tactiek om te winnen, maar uiteraard heel gaaf! Nu ben ik niet meer afhankelijk van wat andere rijders gaan doen in Leipzig, mijn finaleplaats is zeker.”

Bram Chardon volgt met zijn overwinning zijn vader IJsbrand op, die in 2016 de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen won.

Koos de Ronde haalde als eerste starter in de winning round alles uit de kast, maar kon niet voldoende tempo uit zijn span halen en werd vandaag derde. De Ronde staat met nog één wedstrijd te gaan op de derde plaats in het Wereldbekerklassement en is evenals IJsbrand Chardon en Boyd Exell ook zeker van een startplaats in de finale in Bordeaux op 3 en 4 februari.

De parcoursbouw in Mechelen was in de handen van internationaal level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman (Meterik), die onlangs werd aangewezen als parcoursbouwer voor de Wereldbekerfinale.