Harrie Smolders met Zinius derde in wereldbeker Leipzig

Share
  • 21 januari 2018 19:52

door: KNHS, 21 januari 2018 19:52

Leipzig | STEGEN.NET | KNHS

Harrie Smolders is met Zinius als derde geëindigd in de FEI Wereldbekerwedstrijd in Leipzig en lijkt daarmee zeker van een plek in de finale in Parijs in april. In de tussenstand staat Smolders op de negende plaats met nog drie wedstrijden te gaan. De winst in Leipzig ging naar voormalig wereldbekerwinnaars Christian Ahlmann.

Ahlmann startte voor het laatst met de door Cees Klaver uit Schoorl gefokte Taloubet Z, die in Leipzig het afscheid kreeg dat hij verdiende.

Harrie Smolders en Zinius tijdens hun winnende rit in de wereldbeker van Mechelen. foto: FEI | Dirk Caremans 30/12/2017

Harrie Smolders en Zinius (archief).
FOTO: FEI | Dirk Caremans

Na de winst in Mechelen en de derde plaats in Leipzig staat Harrie Smolders er met 40 punten heel goed voor in de tussenstand van de Wereldbeker na 10 van de13 wedstrijden. De nummer 2 van de FEI wereldranglijst kan zich op gaan maken voor de Wereldbekerfinale in april in Parijs. Twee jaar geleden wist Smolders als tweede te eindigen in de finale, toen met Emerald in Gothenburg.

De barrage met 15 combinaties kreeg in Leipzig een fantastisch slot met de gedroomde winnaar Christian Ahlmann, die laatste starter zijn allerlaatste wedstrijd reed met Taloubet Z en won. De 18-jarige hengst gaat met pensioen op Stoeterij Zangersheide. Ahlmann snoepte op spectaculaire wijze twee-tiende seconde van de tijd af van leider Carlos Lopez met Admara.

Harrie Smolders kwam daarmee op de derde plaats. De topruiter uit Lage Mierde, met de superieur springende ruin Zinius, die net als de laatste maanden geen enkele balk van de hindernissen aanraakte, reed als voorlaatste in de barrage bijna een seconde langzamer dan Lopez. En leek op de tweede plaats te komen. Totdat Ahlmann over de finish kwam. Smolders wederom op het podium. Wat een climax van de wedstrijd, waarin de top 3 gevormd werd door ruiters die als laatste vier startten.