Hans-Dieter Dreher wint in Leipzig, Van der Schans tiende

Share
  • 18 januari 2015 19:02

door: redactie, 18 januari 2015 19:02

blokjeLEIPZIG | KNHS | DPA
Met zijn tiende plaats was Wout Jan van der Schans de beste Nederlander in de wereldbeker in Leipzig. De ruiter uit Nijkerk kwam aan de start met Capetown. Hans-Dieter Dreher pakte met Embassy II de overwinning.

Slechts vijf van de 40 combinaties plaatsten zich voor de barrage en dat geeft wel aan hoe moeilijk de opgave was voor de ruiters om punten te scoren in de aanloop naar de finale van de wereldbeker in de maand april in Las Vegas.

Wereldbeker Leipzig. Hans-Dieter Dreher met Embassy II

Hans-Dieter Dreher won met Embassy II de wereldbeker in Leipzig.
FEI / KARL HEINZ FRIELER

Voor Capetown en Wout Jan van der Schans was de driesprong de hindernis waar een balk viel. Met een goede tijd (68.22 seconden) eindigden ze op de tiende plaats. Daarmee werden in Leipzig 7 punten toegevoegd aan de 20 en staat Van der Schans op de 22e plaats in de tussenstand van de West Europese liga.

Dat is een plaats hoger, maar met hetzelfde aantal punten, dan zijn landgenoot Maikel van der Vleuten, die in Leipzig met een springfout in het begin van het parcours van VDL Groep Verdi TN N.O.P. op de 12e plaats eindigde.

Gerco Schröder wist als laatste starter in de wedstrijd met Cognac Champblanc het resultaat van zijn landgenoten niet te verbeteren of te evenaren. Met een totaal van 8 strafpunten werd de ruiter uit Tubbergen 26e in de wedstrijd.

Niet in vorm
Winnaar Hans-Dieter Dreher was een gelukkig man. De 44-jarige Duitser was de laatste maanden niet in vorm, zo erkende hij. ,,Vandaag keerde het geluk en daar haal ik veel energie uit.”

Na 9 van de 13 wedstrijden in de West Europa league is Harrie Smolders met 47 punten op de derde plaats de beste Nederlander in de tussenstand. Kevin Staut en Steve Guerdat gaan gedeeld aan de leiding met beiden 57 punten.