Duits onderonsje bij wereldbeker Leipzig

  • 22 januari 2012 19:38
door: redactie, 22 januari 2012 19:38

LEIPZIG
Vijf jaar moest het Duitse publiek er op wachten, maar nu was het dan zo ver: met Christian Ahlmann kreeg de wereldbeker op het evenement weer een winnaar van eigen bodem.

Christian Ahlmann met Taloubet.

De 37-jarige Duitser uit Marl tekende met Taloubet voor de overwinning. Het duo zette een tijd neer van 40,60 seconden. Katrin Eckermann uit M├╝nster eindigde met Carlson Katrin op de tweede plaats (40.77 sec). Marcus Ehning werd met Sabrina derde.

Ahlmann vertelde dat ‘ie niet op de overwinning had gerekend. ,,Taloubet heeft vier maanden alleen maar gedekt. Hij had een blessure en hij heeft best wat moeite gehad om weer in het sportritme te komen.”

Beste Nederlander in Leipzig was Maikel van der Vleuten. De ruiter uit Mierlo stuurde VDL Groep Verdi met een springfout in de barrage naar de zevende plaats. Albert Zoer miste de barrage. De ruiter uit Echten kreeg met Sam een fout in het basisparcours en werd daarmee nog 15e.

De Zweed Rolf-G├Âran Bengtsson blijft in de tussenstand van de wereldbeker aan de leiding.
[Stegen.net | DPA]