archief
contact
+31 6 53239630
Gelegenheidsruiter Marcel de Boer in actie met Heineken VK VDL.

Lennard de Boer geblesseerd bij hengstencompetitie Zuidbroek

Zuidbroek | STEGEN.NET

De druk bezocht hengstencompetitie bij Indoor Groningen kreeg voor springruiter Lennard de Boer dinsdag een vervelend einde. De Boer viel op het voorterrein en brak zijn sleutelbeen. Daarna nam zijn werkgever Marcel de Boer noodgedwongen de teugels over. En met succes!

Nadat Lennard de Boer per ambulance naar het ziekenhuis was gebracht verscheen Marcel de Boer met geleende uitrusting alsnog in de baan, om in verschillende klassen aan de start te komen. In de klasse Z leidde dat tot een prachtige overwinning met Global Express VDL (v. Oriënt Express).

Marcel de Boer bewees het vak als springruiter nog lang niet verleerd te zijn. Tijdens de ereronde droeg hij de zege op aan de overleden hengstenhouder Hein Peeters, die Global Express ter dekking had staan. De tweede plaats wasd voor Gerbert te Koppele met Gerardus (Carambole x Iroko).

Gelegenheidsruiter Marcel de Boer in actie met Heineken VK VDL.
Gelegenheidsruiter Marcel de Boer in actie met Heineken VK VDL.
FOTO: Indoor Groningen | Mariol Middel

De klasse M werd gewonnen door Zoï Snels met Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek). Marcel de Boer deed ook hier prima mee met een vijfde plaats met Heineken VK VDL. De eerste springrubriek, de klasse L, werd een prooi voor Bas Moerings met Ipsthar.

Dressuur
De dressuurhengsten kwamen eerder op de dag in actie in de Eurohal. In de zwaarste klasse waren er twee deelnemers, waarbij Franka Loos met Giovanni (v. Chippendale) als beste uit de bus kwam. De jury waardeerde de sterke draf en galop en mooi gesprongen wissels.

Dinja van Liere voerde de eerste rubriek van de dag aan, de klasse M. Ze won met ruime afstand in het zadel van Total U.S. (v. Totilas). Adelinde Cornelissen pakte op vier punten achterstand de tweede plaats met haar Henkie (v. Alexandro P). De klasse L werd aangevoerd door In Style, gereden door Renate van Vliet.
Total
20
Shares
0 deel
0 deel
20 deel
0 Tweet
0 deel