archief
contact
+31 6 53239630

Lennard de Boer gebles­seerd bij heng­sten­com­pe­ti­tie Zuidbroek

ZUIDBROEK — De heng­sten­com­pe­ti­tie bij Indoor Groningen kreeg voor spring­rui­ter Lennard de Boer een ver­ve­lend einde. De Boer viel op het voor­ter­rein en brak zijn sleu­tel­been. Daarna nam zijn werk­ge­ver Marcel de Boer nood­ge­dwon­gen de teu­gels over. En met succes! 
Gelegenheidsruiter Marcel de Boer in actie met Heineken VK VDL.

Zuidbroek | STEGEN.NET

De druk bezocht heng­sten­com­pe­ti­tie bij Indoor Groningen kreeg voor spring­rui­ter Lennard de Boer dins­dag een ver­ve­lend einde. De Boer viel op het voor­ter­rein en brak zijn sleu­tel­been. Daarna nam zijn werk­ge­ver Marcel de Boer nood­ge­dwon­gen de teu­gels over. En met succes!

Nadat Lennard de Boer per ambu­lance naar het zie­ken­huis was gebracht ver­scheen Marcel de Boer met geleende uit­rus­ting als­nog in de baan, om in ver­schil­lende klas­sen aan de start te komen. In de klasse Z leidde dat tot een prach­tige over­win­ning met Global Express VDL (v. Oriënt Express).

Marcel de Boer bewees het vak als spring­rui­ter nog lang niet ver­leerd te zijn. Tijdens de ere­ronde droeg hij de zege op aan de over­le­den heng­sten­hou­der Hein Peeters, die Global Express ter dek­king had staan. De tweede plaats wasd voor Gerbert te Koppele met Gerardus (Carambole x Iroko).

Gelegenheidsruiter Marcel de Boer in actie met Heineken VK VDL.
Gelegenheidsruiter Marcel de Boer in actie met Heineken VK VDL.
FOTO: Indoor Groningen | Mariol Middel

De klasse M werd gewon­nen door Zoï Snels met Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek). Marcel de Boer deed ook hier prima mee met een vijfde plaats met Heineken VK VDL. De eer­ste spring­ru­briek, de klasse L, werd een prooi voor Bas Moerings met Ipsthar.

Dressuur
De dres­suur­heng­sten kwa­men eer­der op de dag in actie in de Eurohal. In de zwaar­ste klasse waren er twee deel­ne­mers, waar­bij Franka Loos met Giovanni (v. Chippendale) als beste uit de bus kwam. De jury waar­deerde de sterke draf en galop en mooi gespron­gen wissels.

Dinja van Liere voerde de eer­ste rubriek van de dag aan, de klasse M. Ze won met ruime afstand in het zadel van Total U.S. (v. Totilas). Adelinde Cornelissen pakte op vier pun­ten ach­ter­stand de tweede plaats met haar Henkie (v. Alexandro P). De klasse L werd aan­ge­voerd door In Style, gere­den door Renate van Vliet.
gerelateerde berichten
Total
20
Share