Marcel de Boer op dreef in Balkbrug

  • 22 mei 2009 09:18

door: redactie, 22 mei 2009 09:18

BALKBRUG – Marcel de Boer heeft op Hemelvaartsdag het ZZ-springen gewonnen op het CH Balkbrug. De ruiter uit Nieuwleusen deed dat met de merrie Uloubet du Pomme (Baloubet du Rouet x Jus de Pomme).

De Boer wist in dit klassieke parcours Hans van der Kolk van de Heide ruiters achter zich te laten. Ook in het Z-klassiek was De Boer op dreef, nu met een tweede plaats op Vulkaan (v. Corland). Michiel Brusse won dit parcours. En in de klasse M pakte Marcel de Boer opnieuw de rode rozet, nu met Vivace MJ (v. Hold Up Premier).

Het dressuurprogramma in Balkbrug was sterk bezet. In de eerste proef klasse Z2 eiste Diana Boer de overwinning op. Ze behaalde met Solero 223 punten en hield daarmee Laura van den Belt met Napoleon (210) achter zich. Rineke Jansen en Jarmilla Peterson werden gedeeld derde. In de tweede proef nam Jarmilla Peterson uit Wedde revanche en won ze met Don Chello (v. Don Larino) met 232 punten. Diana Boer was nu tweede met 229.

NHP