Lennard de Boer zegeviert bij Hondsrugse Ruiterdagen

Share
  • 10 maart 2015 09:42

door: redactie, 10 maart 2015 09:42

blokjeBRONNEGER | STEGEN.NET
Drents indoorkampioen Lennard de Boer won zondag de Z/ZZ-finale van de Hondsrugse Ruiterdagen in Bronneger. In manege De Rietweg was de stalruiter van Marcel de Boer (geen familie) de beste met zijn paard Quinto.

In de afsluitende finale kwamen zo’n 50 combinaties aan de start, waarvan er tien foutloos bleven. In de barrage had Nicole Botma lange tijd zicht op de overwinning. De amazone uit Zuidbroek had met Veraleen een goede rit neergezet.

Maar als achtste kanshebber in de barrage nam Lennard de Boer uit De Wijk de leiding over en die gaf hij niet meer uit handen. De Boer werd met zijn andere paard Bonea Field ook nog knap derde. De schimmel werd onder zijn ‘baas’ Marcel de Boer vorig zomer Drents kampioen in de ZZ.

De vierde plaats ging in Bronneger naar Hans de Vries met Butterfly. Daarna volgde als vijfde Maureen Bonder met Zento. Bonder heeft de voormalige dekhengst nu een aantal weken tot haar beschikking. De amazone uit Schoonoord hoopt snel door te kunnen stoten met Zento en neemt hem binnenkort mee naar een internationale wedstrijd in Italië.