archief
contact
+31 6 53239630

KNHS-titel zware tour naar Diederik van Silfhout en KWPN-hengst Expression

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS Diederik van Silfhout won met ruime voorsprong de KNHS-titel in de zware tour. Met de hengst Expression, die debuteerde op dit niveau, hield hij Adelinde Cornelissen met Zephyr gemakkelijk achter zich. Cornelissen werd kampioen in de lichte tour met Fleau de Baian.
Diederik van Silfhout werd KNHS-kampioen in de zware tour.
Diederik van Silfhout

blokjeErmelo | STEGEN.NET | KNHS

Diederik van Silfhout won zondag met ruime voorsprong de KNHS-titel in de zware tour. Met de hengst Expression (v. Vivaldi), die debuteerde op dit niveau, hield de ruiter uit Lunteren Adelinde Cornelissen met Zephyr gemakkelijk achter zich.

Van Silfhout was in beide onderdelen de sterkste met de KWPN-hengst Expression. ,,Hij kan alles, hij heeft geen zwakke punten. Het enige dat op dit moment nog beter moet worden is dat hij meer routine krijgt en nog meer kracht gaat krijgen om de hele proef door te blijven trekken”, vertelt Van Silfhout.

Diederik van Silfhout werd KNHS-kampioen in de zware tour.
Diederik van Silfhout werd KNHS-kampioen in de zware tour.

Dat Van Silfhout Expression nu aan de start bracht, was nog niet vanzelfsprekend. ,,Toen ik hem opgaf dacht ik hij is er wel klaar voor, maar toen moest ik hier heen en dacht ik wat heb ik nu gedaan. Nadat ik gisteren Grand Prix had gereden wist ik wel; als ik hem morgen nu nog een tikje scherper kan houden dan is het goed. Ik heb ook gisteravond pas besloten om hem op de kür van Arlando te rijden, die eigen kür voor hem die moet nog komen.”

Lichte tour
Adelinde Cornelissen eindigde met Zephyr (v. Jazz) op de tweede plaats op bijna drie procent achterstand. Eerder op de dag werd de amazone uit Nijkerk wel kampioen in de lichte tour. De ontknoping was spannend, want Cornelissen won met Fleau de Baian de eerste proef, maar in de kür moest Cornelissen het doen met de vierde plaats. In het klassement bleef ze met de volle broer van Parzival Mara de Vries met Farzana toch nog ruim een procent voor. Diederik van Silfhout pakte het brons met Scenario 2 (v. Sorento). Opvallend waren de grote verschillen bij de juryleden bij de kür.

Adelinde Cornelissen werd met Zephyr tweede in de zware tour.
Adelinde Cornelissen werd met Zephyr tweede in de zware tour.
FOTO: Ingrid Truijens

Kampioene Adelinde Cornelissen was dik tevreden met de verrichtingen van de hengst. ,,De eerste proef was heel goed”, vertelt Adelinde. ,,De Kür had beter gekund. We hadden geen grote fouten, maar ik kwam een tikkie achter op de muziek. Dan ga je net iets teveel op de muziek zitten letten en dan is de fine-tuning net iets minder, maar ik ben er blij mee. Hij loopt super constant. We gaan nu rustig doorwerken naar de Grand Prix en hij gaat vijf dagen naar het KWPN verrichtingsonderzoek om goedgekeurd te kunnen worden. Daarna moeten we ook kijken hoe de sport en dekdienst te combineren zijn. Hij wordt in augustus pas acht jaar, ik wil echt niets forceren. We zullen wel zien hoe het gaat, misschien kan Fleau van de zomer nog een paar keer mee internationaal Lichte Tour lopen om wat extra ervaring op te doen.”

ZZ-zwaar
De titel in het ZZ-zwaar was voor Jonna Schelstraete en haar paard Grand-Charmeur. Zilver was er voor Jeanine Nieuwenhuis met Genua TC, brons ging naar Jennifer Sekreve met Gamante D. In de eerste proef was de winst nog voor Jeanine Nieuwenhuis, maar in de finale kür ging de zege afgetekend naar Jonna Schelstraete die ook de hoogste gemiddelde score bijeen reed en daarmee kampioene werd.

,,In de tweede proef ging alles beter”, vertelt de kampioene enthousiast. “Ik was in de eerste proef gewoon slecht aan het rijden. Mijn paard had wat spanning en daar speelde ik slecht op in. In de Kür was de spanning minder en reed ik beter, het was gewoon echt stukken beter en hij kan nog veel meer. Ik had wel op de titel gehoopt en ging er voor, maar er moet natuurlijk nog wel voor gereden worden. Ik ben er echt super blij mee.”

 • KNHS Indoorkampioenschap Zware Tour 2018
  Goud Diederik van Silfhout (Lunteren) – Expression (v. Vivaldi), 76,085% (74,42% en 77,750%)
  Zilver Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Zephyr (v. Jazz), 73,688% (72,75% en 74,625%)
  Brons Denise Nekeman (Hasselt) – Bosten STH (v. Johnson), 72,335% (71,92% en 72.750%)
 • KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour 2018
  Goud – Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Fleau de Baian (v. Jazz), 73,14% (72,833% en 72,987%)
  Zilver – Mara de Vries (Poederoijen) – Farzana G (v. Ampère), 72,16% (73,792% en 72,976%)
  Brons – Diederik van Silfhout (Lunteren) – Scenario 2 (v. Sorento), 72,6% (72,792% en 72,696%)
 • KNHS Indoorkampioenschap ZZ-Zwaar 2018
  Goud Jonna Schelstraete (Gemonde) – Grand Charmeur, 71.084% (69.00% en 73.167%)
  Zilver Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) – Genua TC, 70.563% (70.00% en 71.125%)
  Brons Jennifer Sekreve (Elspeet) – Gamante D, 69.859% (69.050% en 70.667%)
Total
38
Shares
0 deel
0 deel
38 deel
0 Tweet
0 deel