archief
contact
+31 6 53239630

Marieke van der Putten overtuigend naar KNHS-titel in zware tour

ERMELO – Marieke van der Putten is met haar paard Glock´s Federleicht overtuigend KNHS-kampioen geworden in de zware tour. Adelinde Cornelissen eindigde met Zephyr als tweede.
Marieke van der Putten Federleicht
Marieke van der Putten werd met Federleicht KNHS-kampioen zware tour. FOTO: Ingrid Truijens

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS

Marieke van der Putten is met haar paard Glock´s Federleicht overtuigend KNHS-kampioen geworden in de zware tour. Adelinde Cornelissen eindigde met Zephyr als tweede.

Op de eerste dag van het kampioenschap was de voorsprong van Van der Putten op haar naaste concurrenten met ruim drie procent al behoorlijk groot. In de zondag verreden kür werd het, door wat spanningsfoutjes in de piaffe en passage van haar paard Glock´s Federleicht, toch nog even spannend.

Marieke van der Putten werd KNHS-kampioen zware tour met Federleicht. foto: Ingrid Truijens
Marieke van der Putten werd KNHS-kampioen zware tour met Glock’s Federleicht.
FOTO: Ingrid Truijens

Het zeer sterke galopgedeelte van het duo bleek echter meer dan genoeg om toch als winnaar uit de bus te komen.

Ook Adelinde Cornelissen ondervond met Zephyr wat problemen in met name de piaffe en moest in de kür genoegen nemen met de derde plaats.

Adelinde Cornelissen reed Zephyr naar de tweede plaats in het KNHS-kampioenschap zware tour. foto: Ingrid Truijens
Adelinde Cornelissen reed Zephyr naar de tweede plaats in het KNHS-kampioenschap zware tour.
FOTO: Ingrid Truijens

In het overall klassement eindigde de amazone uit Nijkerk wel op de zilveren positie. Tweede in de kür en derde in het kampioenschap werd Lynne Maas met de fraaie Uranium W.

Zelfstandig verder
Voor Van der Putten was het één van de laatste keren dat ze als amazone van werkgever Glock in de ring verscheen. Binnenkort stop Van der Putten als stalamazone bij team Glock en gaat zelfstandig verder. ,,Natuurlijk is het jammer om zulke goede paarden achter te laten. Ik weet echter ook zeker dat er weer mooie dingen op mijn pad gaan komen.”

Over haar proef vertelt Van der Putten: ,,De piaffe was vandaag wat moeilijk en daardoor ook de overgangen naar de passage. Normaal kun je de merrie heel harmonieus door de proef laten lopen, dat is juist een van haar grootste kwaliteiten. Vandaag kregen we wat meer spanning dan normaal, ik denk ook een beetje door de vermoeidheid.”

Bondscoach Rien van der Schaft was ook van de partij in Ermelo. Van der Schaft: ,,Ik heb zeker een aantal belofte combinaties aan het werk gezien, maar het gat naar de internationale top is voor deze groep nog wel behoorlijk. Maar ik heb absoluut ruiters en paarden met potentie voor de toekomst gezien.”

Lichte Tour: Van Silfhout kampioen
Diederik van Silfhout is de afgetekende KNHS Indoorkampioen in de Lichte Tour geworden. Met de imponerende Expression won hij beide onderdelen met ruime voorsprong. In de kür toonde de bij het KWPN-goedgekeurde hengst Expression wederom zijn enorme kwaliteiten.

Van Silfhout: ,,Expression is pas acht, maar pakt alles gewoon super fijn aan. Dat hij hier nu wint heeft hij echt verdiend, het is gewoon een fantastisch paard. In principe kent hij alle oefeningen voor de Grand Prix ook, maar hij krijgt nu eerst even rust. Misschien rijd ik van de zomer ook nog wel het Lichte Tour kampioenschap met hem en dan maken we daarna rustig de overstap richting Grand Prix.”

Achter van Silfhout eindigde Lynne Maas op de zilveren positie. Met haar elektrisch Electra eindigde de amazone in de kür als derde, de voorsprong uit de eerste proef op Geert-Jan Raateland was echter genoeg om tweede te worden in het eindklassement. Raateland kwam met zijn Don Bravour op plaats drie.

U25: Denise Nekeman aan kop
Denise Nekeman won met haar blikvanger Boston Sth het KNHS Indoorkampioenschap in de klasse U25. Achter Nekeman kwam Maxime van der Vlist met Bailey op plaats twee en Jeanine Nieuwenhuis met Tc Athene op plaats drie.

  • Uitslag zware tour 2017:
    1. Marieke van der Putten (Apeldoorn) – Glock’s Federleicht, 74.639% (74.070% en 75.208%)
    2. Adelinde Cornelissen (Nijkerk Gld) – Zephyr, 72.786% (71.030% en 74.542%)
    3. Lynne Maas (Schiedam) – Uranium W, 71.777% (68.970% en 74.583%)

Total
4
Shares
0 deel
0 deel
4 deel
0 Tweet
0 deel