Home » Renate Beuving wint L-finale met Inx: ‘hij dacht heel goed mee’
springen

Renate Beuving wint L-finale met Inx: ‘hij dacht heel goed mee’

Tolbert | STEGEN.NET
In de snelle tijd van 36,86 seconden finishte Renate Beuving in de barrage op L-niveau. Dit bleek voldoende om de zege in de finale mee naar huis te nemen. Beuving: ,,Met Inx zijn ervaring konden we vandaag echt niet sneller.”

Renate Beuving won met Inx de L-finale bij Indoor Tolbert.
NHPhoto | Norine Habekothé

Renate Beuving is erg blij met Inx. Beuving: ,,De eigenaar van Inx heeft hem sinds eind november. Op Indoor Groningen in Zuidbroek reden we onze derde wedstrijd. Het is een erg slim, werkwillig paard met veel vermogen. Ik hoop aan hem echt een paard voor de toekomst te hebben, want de eigenaar heeft geen intenties om te verkopen.”

Over de barrage was ze ook erg te spreken: “Hij dacht heel goed mee, want ik reed bijna nooit hard met hem. Naar mijn mening verloor ik een beetje tijd naar de laatste toe, maar hij heeft zo’n grote galop dat achteraf niet veel verlies opleverde.”

De dames domineerden de L-finale. De tweede prijs werd in ontvangst genomen door Marriët Smit-Hoekstra met de Cassini Gold-nazaat Liro. Zij finishten in 38,07 seconden. Tessa Hoeksema had precies 0,53 seconden meer nodig met Naberlinus M.
over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net