Veel belangstelling voor tweede internationale menwedstrijd Exloo

Share
  • 28 maart 2018 08:37

door: redactie, 28 maart 2018 08:37

Exloo | STEGEN.NET
Exloo staat vanaf donderdag 29 maart weer in het teken van een grote samengestelde menwedstrijd. De 140 deelnemers komen uit 16 landen. Daarmee is de tweede editie van de internationale menwedstrijd in Exloo op voorhand al een succes.

De wedstrijd biedt een uitstekende start van het buitenseizoen, dat dit jaar vooral in het teken staat van de voorbereidingen op de Wereldkampioenschappen voor enkelspan paarden en para equestrian in Kronenberg en het WK voor vierspan paarden tijdens de prestigieuze Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon.

Harry Streutker met zijn Arabo Friezen in de waterbak.

Harry Streutker met zijn Arabo Friezen in de waterbak tijdens de wedstrijd vorig jaar.
Steven Stegen

De Nederlandse deelnemers hebben zich massaal ingeschreven, waaronder een aantal deelnemers uit Drenthe. Zo komen Han Gankema (Annen), Rudolf Pestman (Eext), Harry Streutker (Coevorden), Wereldkampioene Para mennen Francisca Den Elzen (Drouwenerveen), Ingmar Veneman (2e Exloërmond), Wolter Van der Veen (Peize), Jannes Kinds (Balloo), Arjen Holties (Schoonebeek) en Marijke Meeuwissen-Cornelissen (Wittelte) aan de start.

Programma
De veterinaire keuring start op donderdag 29 maart vroeg in de ochtend om rond de middag van start te kunnen gaan met het eerste deel van de dressuur in twee ringen. Op vrijdag 30 maart komt de rest van de deelnemers aan start in de dressuur. Zaterdag 31 maart rijden alle menners de marathon met zes hindernissen, waaronder een mooie waterpartij. De hindernissen liggen bij elkaar gesitueerd rondom het Hippisch Centrum waardoor het voor het publiek uitstekend te volgen is. Op zondag 1 april staat de vaardigheid op het programma. Deze wordt in twee ringen verreden, zodat het programma rond 15.00 uur gereed is en alle deelnemers op tijd huiswaarts kunnen keren.

De internationale menwedstrijd in Exloo is in het leven geroepen om Nederlandse deelnemers de gelegenheid te bieden zich in eigen land te kwalificeren voor eventuele WK-deelname en voor doorstroming van nationaal naar internationaal twee-en driesterren niveau. Ook deelnemers uit andere landen maken dankbaar gebruiken van het initiatief in Exloo. Zo reizen er eind maart deelnemers uit Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Canada, Denemarken, Estland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Griekenland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en de Verenigde Staten van Amerika af naar Drenthe.

De toegang in Exloo is alle dagen gratis en Hippisch Centrum Exloo biedt uitstekende cateringfaciliteiten voor zowel de deelnemers als toeschouwers.

Uitslagen en programma vind je hier