Bert-Jan Zuidema wint zware Grote Prijs Outdoor Tolbert

  • 23 september 2018 19:03
door: Steven Stegen, 23 september 2018 19:03

🔴 Tolbert
Bert-Jan Zuidema heeft zondag de Grote Prijs van Outdoor Tolbert gewonnen. In een zware wedstrijd zette hij met Fleurabella de beste prestatie neer. Daarmee won de ruiter uit Zuidwolde een aansprekende hoofdprijs: een tractor ter waarde van 10.000 euro van sponsor Eemsned.

De opgave in het regenachtige Tolbert was zwaar. Van de ruim 50 deelnemers bleven er maar acht foutloos.

Outdoor Tolbert - Bert-Jan Zuidema - Fleurabella
Bert-Jan Zuidema rijdt Fleurabella naar de overwinning op Outdoor Tolbert.
📸 Steven Stegen

Eric ten Cate kwam als eerste kanshebber in de barrage aan de start. De ruiter uit Geesteren rijdt altijd snel, maar kreeg al vroeg in het parcours een fout met Lacoste. Na hem bleef Marco Sas wel foutloos, maar de ruiter uit Hoorn leek de rem er wat op te houden met Eastborne. Met de derde ruiter, Bas Moerings, werd het menens. De ruiter uit Roosendaal zette met Fasther een prima rit neer: foutloos in 39,55 seconden.

Lennard de Boer deed een knappe aanval op die tijd, maar de ruiter uit De Wijk, verbonden aan Stal Schröder, kon met zijn paard Dento niet aan de rit van Moerings tippen.

Bert-Jan Zuidema kon dat wel. De ruiter uit Zuidwolde buitte de mogelijkheden van het parcours uitstekend uit, stuurde scherp binnendoor en zette met Fleurabella een tijd van 38,66 op de chronometer.

Gert Smit Eemsned Bert-Jan Zuidema
Sponsor Gert Smit van Eemsned feliciteert Bert-Jan Zuidema met de gewonnen tractor.
📸 Steven Stegen

Daar konden vervolgens Carsten Sandmann en James Robert Billington met de onvolprezen hengst Comfortuna VDL niet tegenop, zij maakten in de haast fouten en waren ook langzamer. Met de rit van Albert Zoer werd het nog knap spannend. Hij gaf met Florian plankgas, maar op hindernis 10 viel een balk naar beneden en toen ging het tempo er ook uit. De ruiter uit Echten werd er nog vijfde mee.

Daarmee was de overwinning van Bert-Jan Zuidema een feit en mocht hij na de ereronde op zijn paard nog een rondje maken met zijn pas gewonnen tractor. ,,Fleurabella is nu acht jaar en bewees zich opnieuw in toch wel een zware wedstrijd. Best grappig: bij het begin van het seizoen wonnen we Outdoor Zuidwolde en nu Outdoor Tolbert, wat mij betreft de mooiste buitenwedstrijden van het Noorden.”