Sterke winnaars bij eerste selectie De Wolden Cup tijdens CH De Wijk

Sterke winnaars bij eerste selectie De Wolden Cup tijdens CH De Wijk

19 mei 2018 18:29 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

De Wijk | STEGEN.NET | DWC
De eerste winnaars van De Wolden Cup 2018 zijn bekend. Op de mooie grasmat van landgoed Dickninge eindigde de hengst Jamaica G (v. Freedom) vrijdagmiddag bovenaan de rubriek voor 4-jarigen. Bij de 5-jarigen kreeg Iron Maiden (v. Quasimodo van de Molendreef) de hoogste waardering bij de eerste selectie.

Amazone Yvonne Nuvelstijn had er niet op gerekend dat ze de rubriek voor 4-jarigen zou aanvoeren. ,,We stonden reserve, maar konden toch meedoen. Het parcours liep lekker.”

De Wolden Cup. Yvonne Nuvelstijn tijdens de prijsuitreiking van de 4-jarigen met Jamaica G.

Yvonne Nuvelstijn tijdens de prijsuitreiking van de 4-jarigen met Jamaica G.
Steven Stegen

De 39-jarige amazone uit Drogteropslagen kreeg de overwinning niet cadeau, want de rubriek voor 4-jarige springpaarden telde 90 deelnemers. De winnende combinatie behaalde een score van 25,6 punten. De juryleden Freek van der Laan en Jannes Klock kenden punten toe voor de manier van springen. Die score telt dubbel en wordt aangevuld met de manier van rijden.

Veel kwaliteit
,,We zijn de competitie goed begonnen. We hebben veel paarden gezien met kwaliteit. Paarden ook die goed geschoold waren”, blikte jurylid Freek van der Laan terug. Over winnaar Jamaica: ,,Het is een paard met heel veel macht, met een goede galop. Zoals het nu lijkt wordt dat een paard dat in de toekomst op hoog niveau mee kan doen.”

Winnares Yvonne Nuvelstijn had vooraf niet gerekend op het succes. ,,We wisten pas laat dat we nog mee konden doen. Hij heeft nog maar een paar wedstrijdjes gelopen. Het is een paard dat zich heel makkelijk laat rijden.”

Bij de 5-jarigen kreeg Iron Maiden (v. Quasimodo van de Molendreef) de hoogste waardering bij de eerste selectie. Hij werd gereden door Riëlke Roeland.

Bij de 5-jarigen kreeg Iron Maiden (v. Quasimodo van de Molendreef) de hoogste waardering bij de eerste selectie. Hij werd gereden door Riëlke Roeland.
Arjen Schilperoord

Nuvelstijn was erg te spreken over het parcours dat in De Wijk was opgesteld in de grote hoofdpiste. ,,Het stond niet te hoog en er was veel ruimte. Echt een parcours waar je paarden mee op kunt leiden.”

Sterke winnaar
De groep van 65 5-jarigen kreeg in de schimmel Iron Maiden een sterke winnaar. De zoon van Quasimodo van de Molendreef werd vakkundig voorgesteld door Riëlke Roeland. ,,Iron Maiden is een paard dat al wat meer heeft gezien, hij heeft vorig jaar alle competities doorlopen”, aldus de 24-jarige amazone uit Hasselt.

Roeland heeft sinds vorig jaar jaar haar eigen stal en ze wist in De Wijk niet alleen de rubriek te winnen, maar werd ook nog vijfde met Impala (Zambesi x Burggraaf).
 • Uitslag 4-jarigen De Wijk:
  1. Yvonne Nuvelstijn met Jamaica G (v. Freedom), 25,6 punten
  2. Sonja Vlaar met Joint Venture (v. Cosun), 24,8
  3. Regina Leeuwen met Jaspis HBC (v. Allicante), 24,5
 • Uitslag 5-jarigen De Wijk:
  1. Riëlke Roeland met Iron Maiden (v. Quasimodo van de Molendreef), 24,5 punten
  2. Samantha Bos met Innovator (v. Arezzo VDL), 23,9
  3. e.a. Maxime van Andel met Ivivo (v. Harley VDL) en Rianne Nalis met Ikato (v. Ukato), 23,6

Deel dit bericht