Robert Roordink en Basco de snelsten in Exloo

Robert Roordink en Basco de snelsten in Exloo

18 november 2012 20:24 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

EXLOO
Robert Roordink is zaterdag winnaar geworden van het in handicap verreden Z/ZZ-springen in Exloo. Roordink zette met zijn imposante schimmel Basco (v. Casco) de snelste barragerit neer.

De combinatie die in de klasse Z startte reed een foutloze ingebouwde barrage in een tijd van 33.86. Daarmee was Roordink duidelijk sneller dan Saskia Deknatel met Wembley (v. Silverdtone), die 35.37 op het scorebord zette. Nicole Botma pakte met de goed springende Dollards Abu Dhabi de derde plaats (0-36.16).

Robert Roordink neemt een hindernis met Basco.

Shanice Roozeboom kwam met twee ZZ-paarden aan de start en daarom moest het publiek even geduld betrachten voordat de balans kon worden opgemaakt. Roozeboom plaatste zich met beide paarden voor de barrage, waarin ze met de prachtig springende Zidane een foutje maakte en met Windsor foutloos bleef in 36.39, goed voor de vierde plaats.

Stefan Adamowicz kwam voor het eerst met Boter’s Winette aan de start, de merrie die tot voor kort door Yvonne van Dijk werd uitgebracht. Adamowicz reed de merrie eerst foutloos in het M en probeerde het vervolgens in de Z. Daarin had hij de handen vol aan de hete Winette, maar hij bleef wel foutloos. In de barrage viel een balkje, waarmee de nieuwe combinatie achtste werd.