Home » Maarten Dijkerman succesvol op geslaagd CH De Wijk
springen tuigpaarden

Maarten Dijkerman succesvol op geslaagd CH De Wijk

DE WIJK | STEGEN.NET
De organisatie van het jaarlijkse Pinksterconcours had niet te klagen. Prima concours- weer, overvolle rubrieken, mooie sport en een grote publieke belangstelling, kortom het evenement bewees weer eens het bestaansrecht. De tuigpaarden vormden de hoofdmoot van het programma, met nationale en regionale rubrieken. Jan van de Vegt uit Nijeveen wist daarbij de open klasse te winnen. De springrubrieken waren in De Wijk wel eens beter bezet en interessanter dan nu het geval was.

Zo’n 2500 bezoekers waren Pinkstermaandag getuige van de wedstrijden op landgoed Dickninge. Ze konden de zestien aangespannen rubrieken goed waarderen. Er verschenen talloze aanspanningen op de prima grasmat, onderverdeeld in het nationale deel en de regionale deelnemers. Voorheen werd er gesproken van nationaal (Vert-rubrieken) en Taveno, maar met de herstructurering in de hippische sport, die is uitgemond in de nieuwe organisatie KNHS, is alles op papier in elk geval anders. In de praktijk blijkt het met de veranderingen nog wel mee te vallen. En zo kan toch iedereen rijden op een evenement als De Wijk.

Regionale tuigers
Jan van de Vegt uit Nijeveen won de belangrijkste rubriek bij de regionale tuigers. Hij kreeg met Johny Lion de voorkeur van de jury, boven de gedoodverfde favoriet Image van Stal Boelens, een paard met een ellenlange erelijst. Image won met Linda Boelens vervolgens wel de damesrubriek, maar dat was maar een kleine pleister op de wonde. Stal Boelens uit Bunne heerste wel bij de tweespannen, door zowel de eerste als de tweede plaats voor haar rekening te nemen. De rubriek voor fokmerries kwam op naam van Jan Tienkamp uit Peest met Kolinda. Jan Muggen uit Beilen stuurde Roswithe naar de overwinning in de competitierubriek voor jonge tuigpaarden.

Nationale tuigpaarden
De Wijk moest de nationale tuigpaarden zoals elk jaar delen met Eext, maar er kwam toch een aantrekkelijk deelnemersveld aan de start. Cees Embregts, de vaste rijder van Stal Schep, nam de ereklasse voor zijn rekening. Hij deed dat met Heerde, een paard dat op veel fans mag rekenen omdat hij als een echt tuigpaard door de baan gaat. Maar Gerrit Klaassen uit Hulshorst bood met Jasper goed partij en zag zijn inspanningen beloond met de tweede plaats. Leender Veerman uit Wittelte stuurde de goedgekeurde hengst Gelviro naar de vijfde plaats. Veerman kreeg zijn revanche in de tweespannen limietklasse. Hij won verdiend met Gino en Gelviro. In de limietklassen voerden Freek Saris met Poolster en Henk Hammers met Nero van de Rivelhof de ereronden aan.

Dijkerman
Maarten Dijkerman was met afstand de succesvolste springruiter. De manegehouder uit Emmeloord won met Kaletto beide ZZ-parcoursen, waarbij moet worden aangetekend dat het veld niet al te sterk was. Stefanie Luning en Michiel Brusse waren in Eext en een aantal kanshebbers kwam in Zelhem en Hattem aan de start. Dijkerman was ook in de klasse M op dreef. Hij zegevierde met XLO in het klassieke parcours. Frits Leenders van LR Avereest was in het progressieve parcours de beste.

Deel dit met je vrienden