Drie titels voor Z-Friezenteam Groningen: ‘we zijn trots en blij!’

Share
  • 25 juli 2018 17:50

door: redactie, 25 juli 2018 17:50

blokjeGroningen | Stegen.net
Ze zijn wel wat gewend, de leden van het Z-Friezenteam van Groningen, als het aankomt op succes. Maar drie titels behalen, zoals afgelopen weekend bij het Gronings kampioenschap, dat is wel heel bijzonder. ,,Het is geweldig, we zijn trots en blij”, vertolkt Mellanie Meijer de mening van de teamleden.

De succesvolle leden van het Z-Friezenteam Groningen.
Doranka Groote

De drie teams met in totaal negen amazones pakten de provinciale titels in de klasse M, ZZ en kür ZZ. In de klasse M was er een kampioenstitel met 66.9%, in de klasse ZZ was er een kampioenstitel met 69.5% en in de kür ZZ kampioen met maar liefst een percentage van 71.3%.

Het team bestaat uit Leonie Rijnberg met Pedro (v. Fabe), Tineke Broersma met Gouke W (v. Fabe), Tineke de Vries met Roza W (v. Jasper ) en Beitske (v. Aan), Anna Griet Pomstra met Imke WD (v. Brandus), Ineke van Dieren met Doeke (v. Beart), Melissa Zuiderveld met Welmoed (v.Time), Nettie van der Kooij Angenent met Weltrix (v. Mintse), Belinda Sijbesma met Myrthe (v. Jasper) en Mellanie Meijer met Thijs v. O (v. Fabe). Zowel Ineke van Dieren als Mellanie Meijer waren zowel rijder als commandant.