Z-Friezenteam Groningen biedt hulp aan Stichting Kind te Paard

Share
  • 17 mei 2016 12:15

door: redactie, 17 mei 2016 12:15

Kootwijk | STEGEN.NET

Mede door de hulp van het Z-Friezenteam uit Groningen is er tijdens Paard & Plezier in Kootwijk ruim duizend euro bijeen gebracht voor de Stichting Kind te Paard. ,,We zijn er emotioneel van”, aldus een blije Mellanie Meijer van het Z-Friezenteam.

Het Friezenteam Groningen biedt de cheque aan.

Het Friezenteam Groningen biedt de cheque aan.
Doranka Groote

Kind te Paard is in het leven geroepen om kinderen, die verblijven in residentiële zorginstellingen in de regio Utrecht, equitherapie te kunnen bieden. Dit is een vorm van therapie waarbij kinderen met ontwikkelingsproblematiek door middel van contact op en rond het paard hun ontwikkeling bevorderen.

In tegenstelling tot andere Europese landen, geniet equitherapie in Nederland geringe bekendheid. Deze therapievorm zit in Nederland dan ook niet vanzelfsprekend in een zorgpakket voor kinderen. Vanwege de forse bezuinigingen in de zorg is equitherapie daarom niet voor ieder kind weggelegd. Kinderen die 24 uur per dag in een zorginstelling verblijven kunnen op dit moment geen equitherapie volgen.

Het Z-Friezenteam Groningen hielp met veel plezier mee om Kind te Paard te steunen. Mellanie Meijer: ,,We hebben een hindernis ter waarde van 600 euro en een cheque van 500 euro kunnen aanbieden. Echt geweldig! Je praat hier over zwaar mishandelde kinderen, die het leven niet meer zien zitten. Ze zijn lam geslagen van alles om hun heen. De paarden bieden hun weer contact, vertrouwen en warmte. Zo mooi! We waren er emotioneel van vandaag!”