archief
contact
+31 6 53239630

Amber Meijer klas­se apart bij Gronings kampioenschap

GRONINGEN — Amber Meijer was zondag bij het Gronings kampi­oen­schap in blaken­de vorm. In de ZZ-klas­se werd ze kampi­oen en reser­ve­kam­pi­oen. De talent­vol­le amazo­ne van de LR Veendam behaal­de in het Stadspark haar 18e provin­ci­a­le titel. 

Groningen | STEGEN.NET

Amber Meijer was zondag bij het Gronings kampi­oen­schap in blaken­de vorm. In de ZZ-klas­se werd ze kampi­oen en reser­ve­kam­pi­oen. De talent­vol­le amazo­ne van de LR Veendam behaal­de in het Stadspark haar 18e provin­ci­a­le titel.

Amber Meijer rijdt Chalcedon naar de Groningse titel in de ZZ. foto: Arjen Schilperoord
Amber Meijer rijdt Feline HBC naar de Groningse reser­ve­ti­tel in de ZZ.
FOTO: Arjen Schilperoord

In de ZZ-klas­se domi­neer­den de amazo­nes, met een glans­rol voor Amber Meijer. In de eerste omloop reed Meijer fout­loos met Feline HBC, net als club­ge­no­te Beaudine Hollemans metr Bella Diva RB.

Tijdfout
In de twee­de omloop maak­te Meijer een fout en kreeg Hollemans twee balken. Maar Amber Meijer reed wel fout­loos met Chalcedon (v. Calido), waar­mee ze in de eerste omloop een tijd­fout kreeg. Met een totaal van 1 straf­punt werd ze daar­mee kampi­oen met de 7‑jarige Chalcedon en reser­ve­kam­pi­oen met Feline HBC. Rana Dalenoord werd met 5 straf­pun­ten derde met Waligra.

Barrage
In de klas­se Z moest een barra­ge de beslis­sing bren­gen. Marianne Boerema en José Woldring bonden in de ronde op tijd de strijd aan. Beide amazo­nes kregen in de barra­ge een fout, maar Woldring was de snel­ste met Chella en eiste daar­mee de Z‑titel op. Boerema werd met Efrera twee­de en Amanda Slagter derde met Galiandra. In de klas­se M werd Liza van Doorn kampi­oen met G‑Star AN.

José Woldring werd met Chella Gronings kampioen in de klasse Z. foto: Arjen Schilperoord
José Woldring werd met Chella Gronings kampi­oen in de klas­se Z.
FOTO: Arjen Schilperoord

Bij de vier­tal­len was er opnieuw succes voor het beken­de Z‑Friezenteam. In de ZZ-klas­se behaal­de deze ploeg een uitste­ken­de score van 71,58%. Het vier­tal van RV Neta werd kampi­oen in de klas­se Z met 64,83%.

Het Z-Friezenteam werd met een superscore kampioen in de ZZ. foto: Doranka Groote
Het Z‑Friezenteam werd met een super­sco­re kampi­oen in de ZZ.
FOTO: Doranka Groote

Leden van Neta wisten ook in de klas­se M de titel veilig te stel­len. Dit vier­tal behaal­de een score van 64,50%. In de kür zwaar­ste klas­se was het Z‑Friezenteam niet te klop­pen. Bij dit onder­deel behaal­de het succes­vol­le team een resul­taat van 73,83%.

gerelateerde berichten
Total
4
Share