Home » Geen kür op muziek bij Wereldruiterspelen Tryon door orkaan Florence
nieuws

Geen kür op muziek bij Wereldruiterspelen Tryon door orkaan Florence

Tryon | Stegen.net
Het complete programma voor de zondag op de Wereldruiterspelen is geschrapt. Dat heeft alles te maken met de orkaan Florence. Het was de bedoeling de kür op maandag te verrijden, maar dat blijkt niet haalbaar.

In overleg met de coaches, de FEI en organisatie is besloten om deze rubriek nu helemaal af te gelasten. Voor Nederland zou Edward Gal met Glock’s Zonik N.O.P. aan start verschijnen.

De grote wedstrijdpiste in Tryon blijft zondag leeg.
FEI | Christophe Tanire

Chef d’equipe Maarten van der Heijden: ,,De Europese dressuurpaarden vliegen maandag terug en er is geen mogelijkheid om deze planning te wijzigen. Het is absoluut onverantwoord om deze paarden anderhalf uur na een prestatie op het vliegtuig te zetten. In het belang van de paarden is in gezamenlijkheid besloten om de kür af te gelasten.”

Ook de optie om de wedstrijd binnen te laten verrijden in de hal waar ook de reining plaatsvindt bleek niet haalbaar, het was niet mogelijk om tijdig de bodem in orde te hebben.

De eventingpaarden vliegen dinsdag naar huis. De afsluitende springrubriek voor de eventers wordt nu maandag verreden in plaats van zondag. Het gewijzigde tijdschema volgt zo spoedig mogelijk. Op dit moment worden op het terrein nog steeds volop voorbereidingen getroffen voor de komst van Florence, die vooral zaterdagnacht en zondag voor veel overlast zal zorgen in Tryon.

Florence is inmiddels afgezwakt naar een tropische storm, maar zal naar verwachting voor zeer veel wateroverlast gaan zorgen.

Officiële website: www.Tryon2018.comover de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net