archief
contact
+31 6 53239630

Jumping Zwolle: Lucas Porter klopt zijn leer­mees­ter Jeroen Dubbeldam

Zwolle | Stegen.net De aftrap van Jumping Zwolle afslui­ten met een eigen zege. Dat was het plan van con­cours­am­bas­sa­deur Jeroen Dubbeldam, maar zijn eigen pupil Lucas Porter stak daar don­der­dag­avond een stokje voor. Het eve­ne­ment krijgt veel lof toegezwaaid. 
Lucas Porter en Diamonte Darco tijdens hun winnende rit bij Jumping Zwolle.

Zwolle | Stegen.net
De aftrap van Jumping Zwolle afslui­ten met een eigen zege. Zo was het plan van con­cours­am­bas­sa­deur Jeroen Dubbeldam, maar zijn eigen pupil Lucas Porter stak daar don­der­dag­avond een stokje voor.

„Jeroen kan niet alles win­nen, nu is het mijn beurt. Hij wordt oud en lang­zaam”, grapt de pas 21-jarige Amerikaan die bij hem naast de deur woont in Weerselo. „Onacceptabel”, lacht de trai­ner als hij zijn paard naar stal brengt.

Lucas Porter en Diamonte Darco tijdens hun winnende rit bij Jumping Zwolle.
Lucas Porter en Diamonte Darco tij­dens hun win­nende rit bij Jumping Zwolle.
Jumping Zwolle | Digishots

Dubbeldam en de orga­ni­sa­to­ren wer­den op de ope­nings­dag van Jumping Zwolle over­la­den met com­pli­men­ten over het eve­ne­ment in de IJsselhallen. „Het is een super con­cours. Jeroen heeft er veel werk inge­sto­ken samen met de andere orga­ni­sa­to­ren en alles is tot in de per­fec­tie voor­be­reid. Jeroen was gemo­ti­veerd om hier te win­nen, maar ik ook”, ver­telt Lucas Porter, die samen met zijn broer Wilton bijna drie jaar bij de top­rui­ter traint.

Living Legend

„Als we iets bij Jeroen geleerd heb­ben is dat we zelf een paard kun­nen klaar­ma­ken voor een wed­strijd die we wil­len win­nen. Jeroen kan dat als geen ander. Een Living Legend van een coach. Hij plant maan­den, zo niet jaren voor­uit om een rubriek of medaille te win­nen en brengt dat over op ons. Zo wilde ik graag hier een rubriek win­nen en dat is dan gelukt. Mijn paard Diamonte Darco is in super­vorm en ik kon hier en daar een galop­sprong min­der rij­den. Nu nog kij­ken welk paard ik in de Grote Prijs op zon­dag­mid­dag ga rij­den, want C Hunter sprong hier ook heel goed.”

In de 1.50m Brink Stables Prijs pakte Porter 2.500 euro mee. Voor Dubbeldam op Roelofsen Horse Trucks Gioio van het Neerenbosch (v. Nagano) lag er 2.000 euro klaar. Michael Greeve op Big Star Jr. KZ (v. Big Star) werd derde, voor de Ieren Michael Hughes en Bertram Allen.

Schuttert

In de 1.40/1.45m NIJWA Groep Prijs werd gewon­nen door de Ier Richard Howley met Farianne (v. Indoctro), gefokt door de Achterhoekse die­ren­arts Jeroen Smak. Tweede werd Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen, die veel bewon­de­ring heeft voor het orga­ni­sa­tie­team. „Het is hier schit­te­rend. Zelf orga­ni­se­ren wij ook een inter­na­ti­o­naal con­cours, CSI Ommen, en je weet hoe­veel werk er bij komt kij­ken en hoe moei­lijk het is om de begro­ting slui­tend te krij­gen. Ja, het is een top­lo­ca­tie, maar het is ook wel een hele opdracht. En dan kom je hier bin­nen. Van een kale hal naar warm en sfeer­vol, echt prach­tig. Twee voor­ter­rei­nen om de paar­den te trai­nen, per­fecte stal­len en een gewel­dige piste. Je hebt het gevoel alsof je bin­nen­komt bij Indoor Brabant of Jumping Amsterdam.”

Hendrik-Jan Schuttert behaalde zijn tweede prijs met Farmers Proud HS (v. Verdi), die tot een half jaar gele­den gere­den werd door zijn vader Jan Schuttert. „Hij reed er tot 1.40m nvieau mee. Ik had niet gedacht dat ik ‘m mocht over­ne­men, maar hij wilde wel weer opnieuw begin­nen met een zes­ja­rige. Ik ben er blij mee, want het is een com­pe­ti­tief paard waar je snel mee kan rijden.”

Voor Bart Bles uit Babberich was er een zege in de 1.35/1.40m Van der Sluis Transport Prijs met Evabellie W (v. Colman). De Duitser Felix Hassmann won de Bouwbedrijf Van Grunsven Prijs voor zes- en zeven­ja­rige spring­paar­den, de Australiër James Paterson Robinson won de 1.35m Roelofsen Horse Trucks Prijs en Tonny Leeuwen de 1.25m Sale of the Rising Stars Prijs.gerelateerde berichten
Total
2
Share