archief
contact
+31 6 53239630

Remco Been en Holland van den Bisschop in top­vorm bij Jumping Zwolle

♘ Zwolle Springruiter Remco Been kijkt uit naar de Grote Prijs van Jumping Zwolle op zon­dag­mid­dag. Zijn vier­voe­ter Holland van den Bisschop won vrij­dag­avond over­tui­gend het 1.50.
Remco Been met Holland van den Bisschop bij Jumping Zwolle.

♘ Zwolle Springruiter Remco Been kijkt uit naar de Grote Prijs van Jumping Zwolle op zon­dag­mid­dag. Zijn vier­voe­ter Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker) is in top­vorm en won op de sfeer­volle vrij­dag­avond, waar­bij al veel publiek was, de 1.50m spring­ru­briek met barrage.

Remco Been met Holland van den Bisschop bij Jumping Zwolle.
Remco Been met Holland van den Bisschop bij Jumping Zwolle.
Jumping Zwolle | Digishots

„Dit is fan­tas­tisch. Op de eer­ste edi­tie van Jumping Zwolle een drie­ster­ren­ru­briek win­nen. Holland is top­fit”, ver­telt Remco Been net na de prijs­uit­rei­king. Zijn top­paard lag er tien maan­den uit van­wege een bles­sure, maar springt sinds mei weer de ene fout­loze omloop na de andere. „Op negen van de tien con­cour­sen win­nen we wel wat. Zo’n paard heeft elke rui­ter nodig. Op dit niveau is hij echt top”, lacht de rui­ter die Holland van den Bisschop groot gemaakt heeft.

„Holland doet het zeer goed op 1.45 en 1.50m niveau en daar zet ik hem ook het lief­ste voor in. We waren vijfde op het NK in het eind­klas­se­ment. Dat deed hij ook fan­tas­tisch, maar het is geen paard om steeds een vijf­ster­ren Grote Prijs bin­nen te rij­den. Hij heeft zoveel inzet en doet zo z’n best. Dan moet je als rui­ter er wel zor­gen dat hij er schik in blijft hou­den en lek­ker fit blijft.”

Remco Been won 6.175 euro. Jörne Sprehe uit Duitsland pakte de tweede prijs van 4.940 euro mee met Luna en werd gevolgd door Jeroen Dubbeldam’s pupil Wilton Porter op Caletto Cabano. Annelies Vorsselmans en Kim Emmen slo­ten de topvijf.

Harry Allen

De 17-jarige Harry Allen uit Ierland ligt ook op schema voor de Zwolse Grote Prijs, maar dan wel die van vol­gend jaar. Hij is nog te jong om mee te mogen doen aan de CSI3* Grand Prix op zon­dag­mid­dag. Vrijdagmiddag won hij de CSI3* Hendriks Hoveniers Prijs op 1.45m niveau met Dis Moi Tout De Clairbois (v. Ugano Sitte).

„Nog één jaar en dan ben ik acht­tien en mag ik de Grote Prijs hier rij­den. Mits ik natuur­lijk een uit­no­di­ging krijg, want ik mocht nu star­ten omdat mijn broer Bertram ook kwam rij­den”, ver­telt Harry Allen, net als zijn oudere broer een gewel­dig talent­volle spring­rui­ter uit Ierland en geves­tigd is in Duitsland.

Peter Olthof, die zeer con­stant pres­teert op Jumping Zwolle, meldde zich als num­mer twee met Dokyra Fortuna (v. Canturano). Jos Verlooy uit België won de Ashford Farm Prijs voor zes- en zeven­ja­rige spring­paar­den met Maserati M. In de 1.25m Zone College Prijs was Job Oldenziel de win­naar met Good Luck. De Stal Egbert Schep Prijs op 1.35m niveau ging naar Manon van der Sluis met Double Dutch.
♘ Stegen.net | Persberichtgerelateerde berichten
Total
6
Share