Remco Been wint bloedstollende finale Jumping Zwolle

  • 20 oktober 2019 19:12

door: redactie, 20 oktober 2019 19:12

📌 Zwolle
📝 STEGEN.NET | KNHS

Remco Been won zondag de Grote Prijs bij de tweede editie van Jumping Zwolle. In de volgepakte IJsselhallen was de ruiter uit Winterswijk met Holland van de Bisschop Willem Greve en Jur Vrieling te snel af.

Remco Been en Holland van de Bisschop op weg naar de overwinning in de Grote Prijs Indoor Wierden. foto: Indoor Wierden | Fototrailer
Remco Been en Holland van de Bisschop (archieffoto).
FOTO: Indoor Wierden | Fototrailer

De driesterren Grote Prijs van CSI Zwolle kende een barrage met vijf deelnemers en uiteindelijk een Nederlandse top drie. Het was bloedstollend spannend in de finale van het hoofdnummer van Jumping Zwolle.

Het publiek op de volgepakte tribunes zorgde voor sfeer nadat Jur Vrieling als eerste Nederlander het resultaat van de Amerikaan Lucas Porter verbeterde. Met de hengst Dallas VDL passeerde de Groninger foutloos de finishlijn in 34.13 seconden.

Remco Been deed het sneller en nam met Holland van de Bisschop de leiding in 32.81 seconden. Willem Greve probeerde het als laatste in de barrage met zijn negenjarige paard Formidable. Greve kwam met te kort en moest met zijn tijd van 33.32 sec genoegen nemen met het zilver.