Subtop Sonnega: winnend debuut in ZZ-zwaar voor Yvonne Snieder en Eclips P&P

Subtop Sonnega: winnend debuut in ZZ-zwaar voor Yvonne Snieder en Eclips P&P

29 oktober 2018 09:00 Uit Door Petra Duindam
Deel dit met je vrienden

🔴 Sonnega Yvonne Snieder behaalde bij de Subtop in Sonnega een dubbele overwinning. Ze debuteerde met Eclips P&P in het ZZ-zwaar en kreeg in beide proeven de hoogste score.

Yvonne Snieder met Eclips P&P.
📸 Ingrid Truijens

In de mooie accommodatie van Manege de Caprilli in Sonnega was de deelname deze keer niet heel groot, terwijl dat altijd wel het geval is geweest. Volgens Herma Donker van de organisatie komt dat omdat het organiseren van subtopwedstrijden is vrijgegeven en je dus in één weekend veel meer wedstrijden in de buurt kan hebben.

Winnend debuut Eclips P&P

Yvonne Snieder, die zaterdag met twee andere paarden in Assen al twee keer eerste en tweede werd in het ZZ zwaar, zadelde in Sonnega Eclips P&P. Yvonne rijdt deze 9-jarige zoon van Zhivago x Contango al enige jaren voor Peter en Petra Duindam.

Yvonne kwam in aanraking met Peter en Petra toen ze op zoek was naar een paard en zij toen Eclips aanboden. Maar Yvonne besloot hem niet te kopen en Peter had gezegd, toch is dit wel een paard voor haar… En na enige jaren zijn ze elkaar toch weer tegen gekomen en heeft Yvonne eerst Armyn P&P gereden en is toen ook Eclips gaan rijden.

Omdat Eclips wat aan de grote kant was is de opleiding rustig aan gegaan en heeft ze niet heel veel gestart, maar zondag was het debuut in het ZZ zwaar. En wat voor een debuut! De eerste prijs met 66,43%, met grote complimenten van jurylid Willemien Blanken, die Yvonne complimenteerde met haar fijne rijden.

Kenna Bakker werd met De Mersken Ginfonia tweede met 65.86%. De derde prijs was voor Ivonne Lawrence, die haar DGH Corazon had gezadeld met 61.36%

Ook de tweede proef werd Yvonne Snieder eerste, hier waren wat meer foutjes gemaakt, maar met 63.86 % mochten ze tevreden zijn. Kenna Bakker haar paard maakte voor haar gevoel teveel fouten en groette zelf af. Maar achteraf gezien had ze waarschijnlijk toch nog wel winst kunnen rijden. Nu was het Ivonne Lawrence met net geen winst, die de tweede plaats in beslag nam. Joey van de Grijp was hier derde.

Jolanda de Nekker

Met haar Jazz nakomeling Empire SDN won Jolanda de Nekker de Prix St. Georges en helaas waren er wel wat fouten in de galop, wat haar punten heeft gekost. Maar met 62.72% is toch een winnende proef neergezet. Tweede werd Rommie Stegeman met De Merksen Brenna met 62.65% en zat ze Jolanda op de hielen. Derde werd Stefan Passchier die met Upset 61.32% behaalde.
🔴 Stegen.net