Saskia Knol en Rachelle Buining vallen op bij dressuurcompetitie Vlagtwedde

Share
  • 8 oktober 2018 10:40

door: Steven Stegen, 8 oktober 2018 10:40

Vlagtwedde | Stegen.net
Bij de start van editie 2018 van de Faber dressuurcompetitie Vlagtwedde stond voor het eerst ook de Grand Prix op het programma. Saskia Knol schreef deze rubriek op haar naam. In de andere rubrieken presteerde Rachelle Buining opvallend.

Rachelle Buining won met Wondergirl de eerste ZZ-licht proef.

Rachelle Buining met Wondergirl (archief)
Steven Stegen

De DCV is al jaren een gewaardeerde competitie. De organisatie zet dit jaar bij de al weer twaalfde editie een stap voorwaarts en schrijft ook zwaardere rubrieken uit. ,,De beste combinaties in deze rubrieken worden ook uitgenodigd om een k√ľr op muziek te laten zien tijdens het finale weekend op zaterdagavond 24 november”, aldus Johan Hofman van de organisatie.

Grand Prix

Voor de Grand Prix hadden zich drie deelnemers gemeld, waarvan Saskia Knol de beste proef neerzette. Met haar merrie CSG’s Cynosa kwam ze na een wedstrijdpauze knap voor de dag met een score van 66,003%. Daarmee nam de combinatie van RV Veendam royaal afstand van Cecile Smit met Bolero, die tot een resultaat van 63,641% kwam. Ook Sabine Rueben kwam tot een voldoende score. De Duitse amazone behaalde met Double Joy 62,337%.

Linda Kouwenhoven schreef de Prix St. Georges overtuigend op haar naam. De amazone van Stal Larmoyeur behaalde met Usual Suspect een knappe score van 68,162%. Daarmee zette Kouwenhoven Callista Leeuwerke met Santo’s Fatal Love (66,471%) op afstand. Sabine Rueben werd met Christall derde.

Rachelle Buining kende een sterke start van de competitie door zowel het ZZ-Zwaar als de Lichte Tour te winnen. Met de constante Wondergirl (v. Farrington) kwam de amazone uit Ter Apelkanaal aan kop in het ZZ-Zwaar. Met Rhythm and Blues pakte ze de eerste plaats in de Intermédiaire I. Grieteke Oldenburger eindigde als tweede met Fysio Hippique Flabbergasted OSN. Viola Nijland won met Aluin het ZZ-licht en Floor Vos was met afstand de beste in het Z2 met Happy-Feet DFV, gevolgd door Linda Kouwenhoven met Superhorse Glenn Hill.

De tweede wedstrijd van de DCV is van 26 tot en met 28 oktober in manege De Wolverlei in Vlagtwedde.