Harrie Smolders derde bij Global Champions Tour Doha

  • 11 november 2018 13:26
door: KNHS, 11 november 2018 13:26

🔴 Doha Harrie Smolders eindigde met Don VHP Z N.O.P. in Doha op de derde in de laatste Global Champions Tour wedstrijd van dit seizoen. Smolders moest in Doha alleen Ben Maher en regerend Europees kampioen Peder Fredricson voor zich dulden.

Harrie Smolders pakte zilver op het EK met Don VHP Z. foto: FEI | Richard Juilliart

Harrie Smolders met Don VHP Z. (archief)
📸 FEI | Richard Juilliart

Smolders was al zeker van deelname aan de grote finale van de Global Champions Tour volgende maand in Praag. In de eindstand van de Global Champions Tour, die Smolders vorig jaar won, eindigde de ruiter uit Lage Mierde nu als tweede achter Ben Maher.

Met negen wereldtoppers in de barrage van de Global Champions Tour Grote Prijs in het immense hippisch centrum in Doha was spanning verzekerd. De Zweed Peder Fredricson opende de wedstrijd en ging lange tijd aan de leiding met zijn paard Hansson WL.

Harrie Smolders deed als zevende starter een alles of niets poging met zijn toppaard Don VHP Z N.O.P. Foutloos kwamen ze over de finish in een tijd van 36.84 seconden en bleven daarmee precies een halve seconde achter Fredricson. Alleen de Brit Ben Maher was nog sneller en foutloos met de door Willie Wijnen uit Berlicum gefokte Explosion W. Hiermee won Maher al zijn vierde Global Champions Tour wedstrijd van dit jaar. Hij neemt ook de titel over van Smolders, al zes maanden aanvoerder van de FEI Longines wereldranglijst, die vorig jaar in Doha gehuldigd werd als seizoenswinnaar.

Alle winnaars van de Global Champions Tour wedstrijden komen in december in Praag tegen elkaar uit in de Grote Finale. Daaronder ook Harrie Smolders, die in mei de wedstrijd in Hamburg won. Dankzij derde plaatsen in Parijs en Doha is Smolders in de ranking als twee geëindigd van de Global Champions Tour 2018.
🔴 Stegen.net | knhs

  • Uitslag Global Champions Tour Doha, 1.60m
    1. Ben Maher (GBR), Explosion W (v.Chacco Blue), 0 – 0, 35.50 sec
    2. Peder Fredricson (Zwe), Hansson WL (v.Hip Hop), 0 – 0, 36.34 sec
    3. Harrie Smolders (Lage Mierde), Don VHP Z N.O.P. (v.Diamant de Semilly), 0 – 0, 34.84 sec