archief
contact
+31 6 53239630

Historische zege Harrie Smolders in Global Champions Tour Shanghai

SHANGHAI – Een historische zege voor Harrie Smolders. Hij won in Shanghai voor het eerst een wedstrijd in de Global Champions Tour. In de barrage met acht deelnemers was hij met de rappe Regina Z de snelste en dat leverde hem 160.000 euro op.
Harrie Smolders en Regina Z op weg naar de overwinning in Shanghai.
Harrie Smolders en Regina Z op weg naar de overwinning in Shanghai. LGCT | STEFANO GRASSO

SHANGHAI | STEGEN.NET | LGCT | KNHS
Harrie Smolders heeft met zijn razendsnelle 15-jarige merrie Regina Z het hoofdnummer van Shanghai gewonnen. ,,M’n eerste overwinning in een Grote Prijs in de Global Champions Tour, dit echt geweldig”, aldus Smolders.

Harrie Smolders en Regina Z op weg naar de overwinning in Shanghai.
Harrie Smolders en Regina Z op weg naar de overwinning in Shanghai.
LGCT | STEFANO GRASSO

Acht combinaties bonden in de barrage de strijd aan om de prijzenpot van 485.000 dollar. Smolders had niet met de minsten af te rekenen. Zo trof de Brabander in de beslissende ronde onder andere Pius Schwizer, die tweede werd met Caretina de Joter en de als derde geëindigde Michael Whitaker met Viking. Scott Brash werd vijfde met Hello M’Lady en Brash houdt de leiding in het klassement van de Longines Global Champions Tour.

Goed bezig
Harrie Smolders is de laatste weken goed bezig. Vorige week werd hij met Emerald nog fraai tweede in de Grote Prijs van Lummen. In Shanghai voegde hij een nog groter succes toe aan de erelijst. ,,Ik heb met Regina al heel gewonnen. Ze is nu 15 jaar oud. Een echt grote overwinning als deze ontbrak nog op haar erelijst. Dit heeft ze ook echt verdiend.”

Risico nemen
Smolders wist dat hij in de barrage risico moest nemen. ,,Ik wist dat het moeilijk was om te winnen vandaag. Toen ik Pius Schwizer zag rijden, dacht ik die tijd kan ik niet verbeteren. Marc Houtzager kwam nog naar me toe en zei dat het lopen moest en ik naar de laatste hindernis risico moest nemen. Dat heb ik gedaan. Regina deed ongelooflijk haar best. Ze kent het spelletje door en door. Op het laatste stuk heb ik het gewonnen. Ik ben er heel blij mee.”

Uitslag GCT Shanghai 2015
1. Harrie Smolders (Grobbendonk), Regina Z (v.Rex Z), 0 – 0, 33.57 sec
2. Pius Schwizer (Zwi), Caretina de Joter (v.Caretino), 0 – 0, 34.20 sec
3. Michael Whitaker (GB), Viking (v.Jacomar), 0 – 0, 34.99 sec

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel