Home » CDI Exloo: Adelinde Cornelissen en Zephyr winnen Grand Prix
dressuur

CDI Exloo: Adelinde Cornelissen en Zephyr winnen Grand Prix

🔴 Exloo Adelinde Cornelissen won vrijdagavond bij Dutch Topsport Dressage Exloo de Grand Prix. Met Zephyr behaalde ze 71,674%, genoeg om de Française Morgan Barbançon Mestre met Bolero achter zich te laten.

Adelinde Cornelissen en Zephyr tijdens winnende proef in Exloo.
Adelinde Cornelissen en Zephyr tijdens winnende proef in Exloo.
📸 Steven Stegen

De proef van Cornelissen mocht er zijn. Met veel precisie werkte ze de onderdelen af, met een mooie overgang van de passage naar de galop. Ook de piaffe, niet het sterkste onderdeel van Zephyr (Jazz x Farmer), kwam goed uit de verf. Bij vier van de vijf juryleden stond de combinatie aan kop.

Morgan Barbançon Mestre had eerder in de wedstrijd al een goede verrichting neergezet met Bolero (Johnson x Vincent), goed voor 70,022%. De Belgische Fanny Verliefden eindigde als derde. Met Indoctro van de Steenblok kreeg ze 69,826%.

Christa Larmoyeur uit Winschoten verscheen in de baan met Superhorse Aston Martin NL en de combinatie had er duidelijk plezier in. De vos zette een constante proef neer en werd met 68,283%, goed voor de zesde plaats, zeker niet over gewaardeerd.

Kim Jacobi en Horses2Fly Après Minuit
Kim Jacobi en Horses2Fly Après Minuit.
📸 Steven Stegen

De Friese combinatie Kim Jacobi en Horses2Fly Après Minuit eindigde op plaats 11. Jacobi begon sterk aan haar proef, maar in de uitgestrekte draf liep ‘Appie’ een beetje van het achterbeen af en tegen het einde van de proef leek er iets vermoeidheid in te sluipen. Toch toonde Jacobi zich na afloop terecht tevreden over haar optreden.
🔴 Stegen.netover de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net