Home » Hans Peter Minderhoud aan kop in Grand Prix Mechelen
dressuur

Hans Peter Minderhoud aan kop in Grand Prix Mechelen

🔴 Mechelen
Hans Peter Minderhoud zette tijdens Jumping Mechelen de Grand Prix dressuur op zijn naam. In het zadel van Glock’s Dream Boy N.O.P. bemachtigde de ruiter 75,87% in de proef die telt als kwalificatie voor de FEI wereldbeker kür op muziek.

,,Dit was veruit zijn beste Grand Prix tot nu toe. Glock’s Dream Boy begint het spelletje te snappen.”

Progressie

Minderhoud: ,,In de wereldbekerkwalificatie van Londen won ik ook de Grand Prix, toen had ik niet helemaal het goede gevoel. Er zat zeker meer in. Ik twijfelde of ik hem hier in Mechelen moest rijden. Ik ben erg blij met de progressie die Glock’s Dream Boy N.O.P. in anderhalve week toont”, aldus de ruiter uit Oosterbeek.

De Vivaldi-zoon gaat volgens zijn ruiter steeds beter door de proef heen. ,,Na de wereldruiterspelen van Tryon heeft Glock’s Dream Boy N.O.P. even vrijaf gehad. Dat kampioenschap kwam aan de vroege kant en na die rustperiode is hij sterker geworden. Ik ben blij met de opwaartse lijn. De kür op muziek is redelijk pittig, maar wat ik ben blij wat ik vandaag al heb bereikt. Ik had vooraf niet gedacht om bovenaan te eindigen.”

Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) zette een minder resultaat meer dan we van haar gewend zijn. Met haar Cennin (v.Vivaldi) kwam zij tot 69,80% en de achtste positie. Het derde Nederlandse resultaat was voor Patrick van der Meer (Naaldwijk). Zijn Zippo wist 68,58% te realiseren en werd daarmee elfde. Zaterdag wordt in Mechelen de wereldbeker kür op muziek verreden.

🔴 Stegen.net | Knhs