Hans Peter Minderhoud derde in wereldbeker Londen

Share
  • 18 december 2018 23:49

door: redactie, 18 december 2018 23:49

🔴 Londen
Hans Peter Minderhoud eindigde dinsdagavond als derde in de wereldbeker dressuur bij de Olympia Horse Show. Minderhoud won eerder al de Grand Prix.

Bij de kür op muziek meetellend voor de Wereldbeker was vooral de strijd om de eerste plaats buitengewoon spannend. Frederic Wandres pakte met Duke of Brittain de eerste plaats, maar de als tweede geëindigde Charlotte Dujardin kwam met Hawtins Delicato tot een zelfde score van 80,030%. De hoofdjury waardeerde Wandres net even hoger.

Hans Peter Minderhoud liet met de 10-jarige hengst Glock’s Dream Boy N.O.P. een knappe 77,990% noteren, goed voor de derde plaats. Eerder won de combinatie uit Oosterbeek de verkorte Grand Prix, een primeur in de dressuursport.

Daarmee kan Minderhoud terugkijken op een geslaagd concours in het sfeervolle Londen. Dream Boy liep er pas voor de vijfde keer op het hoogste internationale niveau en het was het eerste indoor optreden op deze trede.