Gouden tip brengt Chantal Regter zege op Indoor Hartje Drenthe

Share
  • 20 januari 2019 19:26

door: redactie, 20 januari 2019 19:26

🔴 Beilen
Niet linksom, maar rechtsom naar de laatste oxer. Het was voor Chantal Regter de winnende strategie in de Grote Prijs van Indoor Hartje Drenthe. Met dank aan Bram van Es, die Regter deze gouden tip meegaf, vlak voor ze met Haskal de baan in ging.

Regter moet er nog om lachen. ,,Kan dat zo dan, zo vroeg ik mij af? Ik dacht: ik heb toch twee paarden in de barrage, dus ik probeer het gewoon! En het lukte dus”, aldus de 31-jarige amazone uit Assen.

Toen Chantal Regter als laatste in de barrage nogmaals in actie kwam, nu met Quilando, was de buit dus al binnen. ,,Toch wilde ik ook met dit paard een nette ronde neerzetten, maar ik liet me niet meer gek maken door het publiek. Tjonge, wat leven ze hier mee zeg, dat maakt Indoor Hartje Drenthe echt wel speciaal.”

Maureen Bonder, in 2014 nog winnaar met Ukkie, eindigde bij de 31e editie op de tweede plaats. Een prima klassering met de nog jonge Flierefluiter (v. Tygo).

,,Ik ben meer dan tevreden”, meldde de amazone uit Schoonoord. ,,Het paard heeft nog niet veel ervaring en ik hield daar natuurlijk rekening mee. Maar het liep heel fijn. Achteraf had ik misschien nog wel sneller kunnen rijden, maar ik ben hier heel blij mee.”

Ook erg blij met de winst van Regter was fokker Jan Otten uit Hoogersmilde. ,,Ik weet dat dit paard veel vermogen heeft. En het is geweldig dat Chantal hier wint, voor mij eigenlijk een thuiswedstrijd”, aldus Otten, die het zevenjarige paard al geruime tijd geleden aan Regter verkocht. 

Regter: ,,Ik rijd hem al vanaf zijn derde jaar. Hij is intelligent en heeft een echte wedstrijdmentaliteit. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Dit is pas het tweede Z-parcours voor Haskal.”

📸 Henk Lomulder
  • Uitslag Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe 2019

1. Chantal Regter (Assen), Haskal (v Cardento), 0 pnt, 36,31 sec
2. Maureen Bonder (Schoonoord), Flierefluiter (v Tygo), ), 36,78
3. Bert-Jan Zuidema (Zuidwolde), He’s My Lord V (vader onbekend), 0, 37.15
4. Chantal Regter, Quilando, (v Quitender) 0, 38,40
5. Lisa Broekert (De Wijk), Mebo’s Galant, 0 40,40