Home » Marc Houtzager vol lof over Indoor Hartje Drenthe
springen

Marc Houtzager vol lof over Indoor Hartje Drenthe

🔴 Beilen
Het verdwijnen van de internationale springwedstrijd in Drachten heeft de organisatie van Indoor Hartje Drenthe geen windeieren gelegd. Tijdens editie 2019 is de deelname groter dan ooit. Ook Marc Houtzager, vorige week tweede in de wereldbeker in Basel, is in Beilen met jonge paarden van de partij.

Houtzager won in 2001 de Grote Prijs van Indoor Hartje Drenthe. ,,Ik ben zeker tien jaar niet meer hier geweest. We moesten toen nog inrijden in dat kleine halletje. Moet je nu eens kijken hoe mooi de accommodatie is. Het is hier prima voor mekaar en daarom start ik hier nu ook graag”, aldus de topruiter uit Rouveen.

Ook echtgenote Julia Houtzager-Kayser is van de partij, net als bijvoorbeeld Albert Zoer, Daan en Mareille van Geel en Chantal Regter, die vrijdag het ZZ twee fasen won met Quilando.

De deelname in Beilen is enorm. Zo tegen de 80 combinaties in de klasse Z en meer dan 40 in het ZZ. Zaterdagavond is de grote finale. ,,We zitten echt wel aan het maximum wat mogelijk is”, vertelt voorzitter Gert Wonder van de concourscommissie. ,,Ik denk dat de ruiters de goede sfeer en accommodatie erg waarderen. Als er probleempjes zijn dan lossen we die vroegtijdig en ruitervriendelijk op. Je merkt gewoon dat iedereen het erg naar z’n zin heeft.”

Gert Wonder Indoor Hartje Drenthe
Gert Wonder van de concourscommissie Indoor Hartje Drenthe.
📸 Steven Stegen

De Grote Prijs begint zaterdagavond om 21.00 uur en is gratis toegankelijk. Vorig jaar won Laura Slager de finale van Indoor Hartje Drenthe met La Serena en zij is ook deze keer weer van de partij, al is nog onduidelijk of ze zich zal kwalificeren voor de Grote Prijs.

🔴 Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net