archief
contact
+31 6 53239630

Maikel van der Vleuten en Beauville Z verrassen in Monaco

Michael van der Vleuten Beauville Z
Maikel van der Vleuten kijkt naar de klok na zijn snelle rit met Beauville Z.
📸 LGCT | Stefano Grasso

🔴 Monaco
Maikel van der Vleuten is in absolute topvorm. Met Beauville Z won de springruiter op spectaculaire wijze zaterdagavond de vijfsterren Global Champions Tour Grand Prix in de haven van Monaco.

Daarmee plaatste de ruiter uit Someren zich voor de Superfinale van de Tour later in het jaar Praag. ,,Dat was het doel. Ik heb vandaag alles gegeven. Mooi dat het gelukt is”, vertelt Van der Vleuten, die Bassem Mohammed met 0.06 seconde versloeg.

Michael van der Vleuten Beauville Z
Maikel van der Vleuten kijkt naar de klok na zijn snelle rit met Beauville Z.
📸 LGCT | Stefano Grasso

,,Ongelooflijk”, is de reactie van Maikel van der Vleuten, nadat hij zijn vader Eric in de armen is gevlogen. De Brabander straalt na zijn spectaculaire winst in de Grote Prijs van Monaco en daarmee negen concurrenten achter zich liet. Maikel reed met de negenjarige nog relatief onervaren merrie Beauville Z.

,,Vorige week heb ik met mijn vader overlegd of ik Beauville Z hier zou rijden. Ik kan niet elke week met mijn andere toppaarden rijden. Ik wist niet of dit niveau te vroeg zou komen voor haar. Maar vandaag heeft ze bewezen dat dat niet zo was.”

Alles gegeven

Van der Vleuten, die als achtste de van de tien in de barrage aan start kwam, moest alles geven om de klassementsleiders te kloppen.

Maikel van der Vleuten: ik heb alles gegeven

,,Op de beeldschermen had ik een paar combinaties zien rijden. Ik wist dat ik een galopsprong weg kon laten, waar de anderen er acht maakten. Daarna had ik overal de voorwaartse afstand. Beaville Z werkte echt heel goed mee. Ik heb alles gegeven.”

Met de overwinning in Monaco is Van der Vleuten verzekerd van deelname aan de Superfinale van de Global Champions Tour in Praag. ,,Ik Madrid was ik er een paar weken geleden al heel dichtbij toen ik tweede werd met Dana Blue. Het doel was om Praag te halen en dat is gelukt”, lacht Van der Vleuten, die voor de derde week op rij een Grote Prijs wint. Veertien dagen geleden in Kronenberg met Canisha een tweester en vorige week in Geesteren de vijfsterren Longines Grand Prix of Twente met Dana Blue.

🔴 Stegen.net | Knhs

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel