archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer opnieuw de beste bij CH De Wolden

🔴 VEENINGEN In 2013 won hij al eens de Grote Prijs en in 2019 ging Albert Zoer op herhaling. De ruiter uit Echten knalde met de 9-jarige hengst Florian naar de overwinning bij het 15e CH De Wolden. ,,Ik was extra gemotiveerd om Eiken Sato te verslaan”, zei de ruiter uit Echten.
Albert Zoer Florian
Albert Zoer en Florian tijdens de ereronde van CH De Wolden.
📸 Steven Stegen

🔴 Veeningen
In 2013 won hij al eens de Grote Prijs en in 2019 ging Albert Zoer op herhaling. De ruiter uit Echten knalde met de 9-jarige hengst Florian naar de overwinning bij het 15e CH De Wolden. ,,Ik was extra gemotiveerd om Eiken Sato te verslaan”, zei de ruiter uit Echten.

De Japanse topruiter Eiko Sato stond geruime tijd aan kop in de barrage met twaalf deelnemers. Hij reed met Chaccano (v. Chacco Blue) foutloos in 36.37 seconden. Zoer ging als voorlaatste kanshebber voluit en zette de klok op 35.09 en versloeg daarmee de Japanner, die onlangs nog Outdoor Gelderland wist te winnen.

Albert Zoer Florian
Albert Zoer en Florian tijdens de ereronde van CH De Wolden.
📸 Steven Stegen

,,Ik had de rit van Sato niet gezien, maar ik wist wel dat hij heel snel was, dus ik dacht: ik moet een tandje bij zetten”, blikte Zoer terug op zijn winnende rit. ,,Ik ga er altijd voor, ik geef nooit op.”

Met Florian en Freedom heeft Albert Zoer nu weer twee paarden waarmee hij de aansluiting met de Nederlandse top weer zou kunnen vinden. ,,Daar hebben ze zeker de kwaliteit voor. In mijn hart zou ik ze het liefst beiden houden. Maar de realiteit is ook dat we een handelsstal hebben en dat de sport duur is. Dus we moeten maar zien hoe het gaat.”

Zoer won eerder in 2013 de Grote Prijs van CH De Wolden, toen met Abra Kadabra. Dat paard is uiteindelijk geblesseerd geraakt en kon het grotere werk niet meer aan. Het dier is als leerpaard naar ItaliĂ« verkocht. 

Eiken Sato werd dus tweede in de slotrubriek van de eerste week. Jack Ansems pakte verrassend de derde plaats met Fliere Fluiter (v. VDL Zirocco Blue).

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel