Vliegende start voor Albert Zoer bij Jumping Outdoor Tolbert

  • 23 september 2016 14:13
door: Steven Stegen, 23 september 2016 14:13

Tolbert | STEGEN.NET

Albert Zoer heeft tijdens de tweede editie van Jumping Outdoor Tolbert een vliegende start gemaakt. De ruiter uit Echten, vorig jaar winnaar van de Grote Prijs, pakte ook vrijdag weer de overwinning in de klasse Z.

Albert Zoer rijdt Edorette bij Jumping Outdoor Tolbert naar de overwinning in de klasse Z.

Albert Zoer rijdt Edorette bij Jumping Outdoor Tolbert naar de overwinning in de klasse Z.
FOTO: Steven Stegen

Donderdag presteerde Zoer ook al buitengewoon sterk. Hij schreef toen de ZZ-rubriek op zijn naam. In het parcours direct op tijd stuurde hij Ever for Ever rond in 69.48. Daarmee troefde Zoer Jur Vrieling op Zypern net af. Derde werd Pim Mulder met Don Juan.

Op herhaling
In het Z-parcours van vrijdag ging Zoer op herhaling met de schimmel Edorette (v. Clinton), waarmee hij ook donderdag al de beste was. In een veld van 130 deelnemers en een dubbel prijzenklassement wist Zoer als één van de laatste deelnemers de overwinning veilig te stellen.

Zoer zette in de tweede fase van het door Jan Oldejans gebouwde parcours een tijd van 33.63 neer. Daarmee was de Drentse ruiter aanzienlijk sneller dan de concurrentie. De andere eerste prijs ging naar Maud Roosendaal met Wizard in een tijd van 36.48.