Dressuurtitels Groningen voor Saskia Knol en Z-Friezenteam van Nienoord

Share
  • 24 juli 2019 11:01

door: Steven Stegen, 24 juli 2019 11:01

🔴 Groningen
Saskia Knol eiste bij het Gronings kampioenschap de titel op in het ZZ-licht. De amazone uit Froombosch kwam in de baan met ShipFund’s Halivia. Het Z-Friezenteam Groningen met leden van Nienoord heerste bij de viertallen kür op muziek.

Knol bouwde in het ZZ-licht een royale voorsprong op. Ze kwam uit op een eindscore van 69,987% en hield daarmee Féline Bakker en Vennedy achter zich. In de selecties kwam Knol met ShipFund’s Halivia (v. Chippendale) al overtuigend boven drijven. En dat terwijl Halivia bij het CH Eext op dit niveau debuteerde.

In het Z2 waren de verschillen klein en maakten Margot Arkema en Dirma Doll er een spannend duel van. In de tweede proef behaalden ze exact dezelfde score. Arkema, lid van het succesvolle Nienoord, was in de eerste proef net iets beter en behaalde daarmee met De Haarhof His Wish (v. California) de titel. Dirma Doll en High Light DB (v. Winningmood) volgden op kleine achterstand op plaats twee.

Monique van der Meij was in het Z1 de beste. Met Sandokan (v. Jasper 366) bouwde de amazone van Nienoord iets meer dan een half procent voorsprong op. Karlijn van Vught eindigde met Ice de Jeu als tweede.

Het Z-Friezenteam Groningen.
📸 Kor Bakker

Het Z2 voor pony’s was een kwalitatief mooie rubriek, met nette scores. De titel was voor Lis Bouman met Ruby met een resultaat van 69,114%. Yvette Oudman deed daar met Dior maar weinig voor onder en werd met 69,055% tweede.

Z-Friezenteam

Bij de kür op muziek voor viertallen was het genieten bij de winnende proef van het Z-Friezenteam Groningen, bestaande uit leden van Nienoord. De succesvolle equipe werd voor het vijfde jaar op rij kampioen.

Z-Friezenteam Groningen
Het succesvolle Z-Friezenteam Groningen met leden van LR Nienoord.
📸 Doranka Groote

Het gaat om Mellanie Meijer met Thijs, Tineke Broersma met Gouke, Anna Griet Pompstra met Imke en Nettie Angenent met Weltrix. Commandant is Michella Kloosterman. Het viertal behaalde een score van 72,167% en hield daarmee het viertal van Neta Winschoten ruim achter zich.