Kent Farrington klopt Daniel Deusser in Grote Prijs Aken

Share
  • 22 juli 2019 08:40

door: redactie, 22 juli 2019 08:40

🔴 Aken
Kent Farrington eiste zondag bij het CHIO Aken de overwinning op in de Grote Prijs. De 38-jarige Amerikaan was met Gazelle de beste van zeven kandidaten in de barrage. Na drie foutloze ritten was hij een fractie sneller dan de Duitser Daniel Deusser met Tobago Z, die ook geen enkele fout maakte.

Voor Farrington was het zijn grootste succes tot nu toe, na het Olympisch zilver in de landenwedstrijd van Rio de Janeiro 2016. De Brit Ben Maher werd derde op het CHIO van Aken, dat onder leiding staat van de Nederlandse directeur Frank Kemperman.

Kent Farrington Gazelle CHIO Aken
Kent Farrington en Gazelle bij de huldiging op het CHIO Aken.
📸 CHIO Aken | Rolex

Kent Farrington was zich tijdens zijn rit van één ding zeer goed bewust: hij wilde niet opnieuw tweede worden, zoals in 2014, toen hij met Voyeur de snelste was in de barrage, maar een springfout maakte. ,,Ik wilde nu mijn naam wel eens op dat bord bij de ingang hebben”, aldus de Amerikaan.

Met de inmiddels 17-jarige Verdi was Maikel van der Vleuten op de dertiende plaats de beste Nederlander. Hij maakte in de eerste en de tweede manche een springfout. Dat overkwam ook Marc Houtzager uit Rouveen met Sterrehof’s Calimero. 

Ze waren de enige van de vijf startende ruiters van Team NL die de eerste omloop zonder problemen door kwamen. Jur Vrieling, Doron Kuipers en Willem Greve deden dat niet. Eerder in de week was Oranje in de landenwedstrijd ook al niet tot opzienbarende resultaten gekomen.

Slechts 0,37 van een seconde kwam Deusser te kort om voor eigen publiek te winnen. ,,Mijn gevoel vertelde me dat mijn tijd genoeg was”, zei Deusser. ,,Helaas was dat niet zo. Maar ook met de tweede plaats ben ik heel blij.” De Duitse wereldkampioene Simone Blum (30) maakte in de finale met Alice een fout en werd vierde.

De Duitse bondscoach Otto Becker was lovend over de prestaties van zijn teamleden. ,,Daniel was hier een klasse apart. Hij zit echt in een flow, met successen met verschillende paarden.”

🔴 Stegen.net | DPA