archief
contact
+31 6 53239630

Kent Farrington klopt Daniel Deusser in Grote Prijs Aken

🔴 AKEN Kent Farrington eiste zondag bij het CHIO Aken de over­win­ning op in de Grote Prijs. De 38-jari­ge Amerikaan was met Gazelle de beste van zeven kandi­da­ten in de barrage. 
Kent Farrington Gazelle CHIO Aken

🔴 Aken
Kent Farrington eiste zondag bij het CHIO Aken de over­win­ning op in de Grote Prijs. De 38-jari­ge Amerikaan was met Gazelle de beste van zeven kandi­da­ten in de barra­ge. Na drie fout­lo­ze ritten was hij een frac­tie snel­ler dan de Duitser Daniel Deusser met Tobago Z, die ook geen enke­le fout maakte.

Voor Farrington was het zijn groot­ste succes tot nu toe, na het Olympisch zilver in de landen­wed­strijd van Rio de Janeiro 2016. De Brit Ben Maher werd derde op het CHIO van Aken, dat onder leiding staat van de Nederlandse direc­teur Frank Kemperman.

Kent Farrington Gazelle CHIO Aken
Kent Farrington en Gazelle bij de huldi­ging op het CHIO Aken.
📸 CHIO Aken | Rolex

Kent Farrington was zich tijdens zijn rit van één ding zeer goed bewust: hij wilde niet opnieuw twee­de worden, zoals in 2014, toen hij met Voyeur de snel­ste was in de barra­ge, maar een spring­fout maak­te. „Ik wilde nu mijn naam wel eens op dat bord bij de ingang hebben”, aldus de Amerikaan.

Met de inmid­dels 17-jari­ge Verdi was Maikel van der Vleuten op de dertien­de plaats de beste Nederlander. Hij maak­te in de eerste en de twee­de manche een spring­fout. Dat over­kwam ook Marc Houtzager uit Rouveen met Sterrehof’s Calimero. 

Ze waren de enige van de vijf star­ten­de ruiters van Team NL die de eerste omloop zonder proble­men door kwamen. Jur Vrieling, Doron Kuipers en Willem Greve deden dat niet. Eerder in de week was Oranje in de landen­wed­strijd ook al niet tot opzien­ba­ren­de resul­ta­ten gekomen.

Slechts 0,37 van een secon­de kwam Deusser te kort om voor eigen publiek te winnen. „Mijn gevoel vertel­de me dat mijn tijd genoeg was”, zei Deusser. „Helaas was dat niet zo. Maar ook met de twee­de plaats ben ik heel blij.” De Duitse wereld­kam­pi­oe­ne Simone Blum (30) maak­te in de fina­le met Alice een fout en werd vierde.

De Duitse bonds­coach Otto Becker was lovend over de pres­ta­ties van zijn team­le­den. „Daniel was hier een klas­se apart. Hij zit echt in een flow, met succes­sen met verschil­len­de paarden.”

🔴 Stegen.net | DPA
gerelateerde berichten
Total
8
Share