archief
contact
+31 6 53239630

Christian Ahlmann wint Grote Prijs Aken, valpartij Katrin Eckermann

AKEN – Christian Ahlmann won zondag de Grote Prijs van het CHIO Aken. De Duitser bleef als enige foutloos in de barrage met zijn paard Codex One. Jeroen Dubbeldam werd fraai negende. Katrin Eckermann kwam op de sloot lelijk ten val.
Christian Ahlmann rijdt Codex One naar de zege in Aken.
Christian Ahlmann rijdt Codex One naar de zege in Aken.

blokjeAKEN | STEGEN.NET | DPA | KNHS
Christian Ahlmann won zondag overtuigend de Grote Prijs van het CHIO Aken. De Duitser bleef als enige foutloos in de barrage met zijn paard Codex One. De Grote prijs werd overschaduwd door een lelijke valpartij van Katrin Eckermann. Ze ligt in het ziekenhuis en wordt later deze week geopereerd.

De 45.000 toeschouwers hielden hun adem in toen Eckermann op de sloot ten val kwam. Ze was donderdag al eerder onderuit gegaan in één van de andere parcoursen. Het lijkt er op dat de Duitse amazone een lelijke sleutelbeenbreuk heeft opgelopen. Ze moet in elk geval geopereerd worden.

Christian Ahlmann rijdt Codex One naar de zege in Aken.
Christian Ahlmann rijdt Codex One naar de zege in Aken.

Vijf combinaties haalden de barrage, waarvan drie uit Duitsland. De overwinning en 330.000 euro bleef in Duitsland, want de eerste starter in de barrage, Christian Ahlmann, bleef met Codex One als enige nogmaals foutloos. De plaatsen twee en drie waren voor paarden die in Nederland zijn geboren. Voyeur (Tolano van ‘t Riethof x Goodwill) van de Amerikaan Kent Farrington die bijna drie seconden sneller was maar een fout maakte op de allerlaatste hindernis werd tweede en Plot Blue (Mr. Blue x Pilot) met de Duitser Marcus Ehning eindigde als derde.

Dubbeldam

Jeroen Dubbeldam was de beste Nederlander in Aken. De ruiter uit Weerselo werd negende met Zenith SFN. Dubbeldam was erg ingenomen met het goede springen van Zenith SFN. ,,Voor mijn gevoel was het eerste rondje loepzuiver en in de tweede kregen we een fout op de middelste van de driesprong, een oxer. Ik heb geen verklaring voor de fout. Voor mijn gevoel sprong hij deze twee rondes nog beter dan op donderdagavond in de landenwedstrijd”, aldus Dubbeldam.

Dubbeldam had geen moment geaarzeld om de 10-jarige Zenith SFN ook in te zetten voor de zware Grote prijs. ,,Normaal is de landenwedstrijd op vrijdag. Hier in Aken op donderdag dus dat betekent een dag extra rust. Mede daarom besloot ik in deze wedstrijd van start te gaan. Een andere reden is dat ik zeker wilde weten dat Zenith parcoursen over meerdere dagen aan kan. Voor mij is het daarom een goed teken dat hij wedstrijden op dit niveau over meerdere dagen verdeeld met twee vingers in de neus aan blijkt te kunnen.”

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel