Scott Brash pakt zege in Grote Prijs Aken, Dubbeldam zesde

Share
  • 31 mei 2015 17:34

door: redactie, 31 mei 2015 17:34

AKEN | STEGEN.NET
Jeroen Dubbeldam is zondag met SFN Zenith NOP zesde geworden in de Grote Prijs van Aken. Een fout op de laatste oxer voorkwam een hogere klassering voor de wereldkampioen. Jur Vrieling werd met twee tijdfouten achtste. Scott Brash eiste als laatste starter in de barrage de overwinning op met Hello Sanctos.

Scott Brash rijdt Hello Sanctos naar de zege in de Grote Prijs van Aken.

Scott Brash rijdt Hello Sanctos naar de zege in de Grote Prijs van Aken.
ROLF VENNENBERND

Dubbeldam startte als tweede in de barrage en reed een gedurfd parcours. Op de laatste oxer ging het nog fout en viel de balk. Daniel Deusser had zicht op de eindzege na een snelle foutloze rit met de schimmel Cornet d’Amour, maar moest toch het hoofd buigen voor de nummer één van de wereld Scott Brash.

De 29-jarige Britse ruiter startte als laatste en rekende met Hello Sanctos schijnbaar makkelijk met Deusser af. Voor Brash was het een extra lucratieve overwinning, want naast het gewone prijzengeld krijgt hij ook nog een half miljoen extra, omdat Aken deel uitmaakt van de Grand Slam en hij eerder al in Genève won. Simon Delestre werd met Ryan des Hayettes derde.