archief
contact
+31 6 53239630

Scott Brash pakt zege in Grote Prijs Aken, Dubbeldam zesde

AKEN — Jeroen Dubbeldam is zon­dag met SFN Zenith NOP zesde gewor­den in de Grote Prijs van Aken. Een fout op de laat­ste oxer voor­kwam een hogere klas­se­ring voor de wereld­kam­pi­oen. Scott Brash eiste als laat­ste star­ter in de bar­rage de over­win­ning op met Hello Sanctos. Jur Vrieling werd met twee tijd­fou­ten achtste. 
Scott Brash rijdt Hello Sanctos naar de zege in de Grote Prijs van Aken.

AKEN | STEGEN.NET
Jeroen Dubbeldam is zon­dag met SFN Zenith NOP zesde gewor­den in de Grote Prijs van Aken. Een fout op de laat­ste oxer voor­kwam een hogere klas­se­ring voor de wereld­kam­pi­oen. Jur Vrieling werd met twee tijd­fou­ten acht­ste. Scott Brash eiste als laat­ste star­ter in de bar­rage de over­win­ning op met Hello Sanctos.

Scott Brash rijdt Hello Sanctos naar de zege in de Grote Prijs van Aken.
Scott Brash rijdt Hello Sanctos naar de zege in de Grote Prijs van Aken.
ROLF VENNENBERND

Dubbeldam startte als tweede in de bar­rage en reed een gedurfd par­cours. Op de laat­ste oxer ging het nog fout en viel de balk. Daniel Deusser had zicht op de eind­zege na een snelle fout­loze rit met de schim­mel Cornet d’Amour, maar moest toch het hoofd bui­gen voor de num­mer één van de wereld Scott Brash.

De 29-jarige Britse rui­ter startte als laat­ste en rekende met Hello Sanctos schijn­baar mak­ke­lijk met Deusser af. Voor Brash was het een extra lucra­tieve over­win­ning, want naast het gewone prij­zen­geld krijgt hij ook nog een half mil­joen extra, omdat Aken deel uit­maakt van de Grand Slam en hij eer­der al in Genève won. Simon Delestre werd met Ryan des Hayettes derde.

gerelateerde berichten
Total
12
Share