Daan van Geel de beste in Grote Prijs Outdoor Tolbert

Share
  • 25 augustus 2019 19:12

door: redactie, 25 augustus 2019 19:12

Tolbert
STEGEN.NET

Daan van Geel zegevierde zondag in de Grote Prijs van Outdoor Tolbert. De 39-jarige ruiter uit het Drentse Gees klopte met zijn paard Djam in de barrage dertien concurrenten en won een nieuwe tractor, aangeboden door Eemsned.

Van Geel kreeg de overwinning zeker niet cadeau. Met topruiters als Albert Zoer, Chantal Rechter en Jur Vrieling in de barrage moest hij het gaspedaal flink indrukken.

Outdoor Tolbert Daan van Geel Djam
Daan van Geel met Djam op weg naar de overwinning bij Outdoor Tolbert.
📸 Steven Stegen

De Drentse winnaar reed als vijfde in de barrage en zijn snelle tijd van 40.57 werd niet meer verbeterd. ,,Het was een mooie vloeiende ronde”, blikte Van Geel tevreden terug. Begin 2018 won Van Geel de Grote Prijs van Indoor Groningen met de nu 11-jarige ruin van Canturano.

Daan van Geel krijgt de felicitaties van Gert Smit van Eemsned.
📸 Steven Stegen

Samen met zijn vrouw Mareille heeft hij een handelsstal. Djam is als Ć©Ć©n van de weinige paarden niet te koop. ,,Nog niet ten minste. Hij is als het ware mijn uithangbord. Ik wil zelf ook graag in de sport meedoen.”

Gerrit Veenstra werd knap tweede. Hij zette met zijn paard Loidon van T&L een tijd van 40.92 neer. ,,Ik was op de overwinning gebrand”, aldus de ruiter uit Drachtstercompagnie. “Ik kan me niks verwijten, het liep volgens plan, ik heb niet het gevoel dat ik het ergens heb laten liggen.”

Gerrit Veenstra Loridon
Gerrit Veenstra werd tweede met Loridon van T&L.
📸 Steven Stegen

Veenstra nam na het EK voor jonge springruiters in Veeningen even rust. Het EK verliep voor hem teleurstellend. ,,Ik ging er met veel verwachtingen heen, maar achteraf gezien heeft mijn paard in de aanloop misschien wel te veel moeten doen.”

Ernesto Canseco maakte de top drie compleet. De Mexicaanse ruiter kwam aan de start met Pretty Little Liar. Vierde werd Chantal Regter uit Assen met Enjoy.

Zowel Jur Vrieling als Albert Zoer gingen in de barrage voluit, maar hun risico’s werden niet beloond. Vrieling kreeg met de hengst Dallas VDL een springfout en werd achtste, Zoer liep een weigering op met Freedom en werd twaalfde. Vrieling won eerder op de middag wel de ZZ-finale met Fiumicino van de Kalevallei, wat hem een nieuwe jacuzzi opleverde.

Na zes dagen paardensport onder stralende omstandigheden blikte de organisatie tevreden terug. “We hebben een meer dan geslaagd evenement gehad”, aldus wedstrijdleider Ella Huizinga. Vorig jaar viel Outdoor Tolbert, toen nog in september, grotendeels in het water. Dat was voor de organisatie reden om het evenement vroeger in het seizoen te verrijden.

Uitslag Grote Prijs Outdoor Tolbert 2019
ruiter paard
1. Daan van Geel Djam
v. Canturano
0-40.57
2. Gerrit Veenstra Loridon
v. Horion de Libersart
0-40.92
3. Ernesto Canseco Pretty Little Liar
v. Indoctro
0-42.04