Home » Daan van Geel over zege op Indoor Groningen: ‘Djam en ik hebben alles gegeven’ [video]
springen

Daan van Geel over zege op Indoor Groningen: ‘Djam en ik hebben alles gegeven’ [video]

Zuidbroek | STEGEN.NET

Glunderend nam Daan van Geel zaterdagavond laat de vele felicitaties in ontvangst, nadat hij met Djam de Grote Prijs van Indoor Groningen had gewonnen. De Drentse ruiter kreeg ook een schouderklopje van Jan Arend Bouwhuizen, de vorige ruiter en voormalige eigenaar van Djam.

Bouwhuizen reed de nakomeling van Canturano in 2016 nog in de ZZ. Daan van Geel werd opmerkzaam en zag wel wat in het paard. ,,Normaal is het bij ons zo dat we jonge paarden opleiden en ze dan verkopen als ze een jaar of acht zijn. Maar je wilt ook wel eens verder in de sport. Die mogelijkheid deed zich voor”, vertelde Daan van Geel. In de bomvolle Eurohal in Zuidbroek won hij zijn eerste Grote Prijs op twee sterren niveau.

Het was voor Daan van Geel de dag waarop alles klopte. ,,Ik had met mijn vrouw Mareille het parcours verkend. Het stond zwaar, maar fair. Maar ik moest al als tweede, er was dus geen tijd om anderen te zien rijden. Maar gelukkig liep het zoals ik hoopte.”

In de barrage startte Daan van Geel als eerste en moest hij afwachten wat de zes concurrenten (o.a. Albert Zoer, Jur Vrieling en Mareille van Geel) zouden gaan doen. ,,Ik heb met Djam gewoon alles gegeven.” Van Geel hoopt met Djam verder te kunnen doorstoten. ,,Maar garanties zijn er nooit. Als er een heel goed bod komt dan moet je daar wel over nadenken. Hij kan ook een been breken en is dan nog 500 euro waard, zo nuchter moet je ook zijn.”

Jur Vrieling - Etoulon Amber Meijer - KM Carrera Lynn Bulthuis - Cracker Jack Albert Zoer - Florian mennen Indoor Groningen

Indoor Groningen 2017/2018

Foto's van Indoor Groningen, editie 2017/2018.
Foto Uploaden
over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net