Children-team de beste in finale FEI Jumping Nations Cup

Children-team de beste in finale FEI Jumping Nations Cup

29 september 2019 17:38 Uit Door KNHS
Deel dit met je vrienden

📌 Opglabbeek
📝 STEGEN.NET | KNHS

Na het Europees teamgoud op het CH De Wolden heeft het Nederlandse Children-team ook de FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 gewonnen. Het team was daarmee ook over-all winnaar van de FEI landencompetitie. De ploeg in de finale in Opglabbeek bestond net als op het EK uit Emma Bocken met Dagma, Jorinde Dolfijn en Povidence, Thijmen Vos en Theo en Finn Boerekamp op Gradini.

KNHS

Bondscoach Edwin Hoogenraat: ,,Dit kan niet gewoon beter. Het bewijst dat het EK goud geen toeval was. Een prachtige dubbelslag om na het EK ook de FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 en de over-all titel te winnen.”

Emma Bocken Dagma
Emma Bocken met Dagma. (archief)
📸 EK De Wolden | Digishots

De oranje-jassen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar kregen de overwinning in de finale echter niet cadeau. ,,We moesten met vijf andere landen in de barrage strijden om de eerste plek. De kwaliteit is zo hoog. Het was echt een reële proef in de eerste manche. In de barrage moesten alle vier mijn combinaties rijden. Ze zijn ondertussen wel wat gewend, dus kunnen goed omgaan met de druk. Al na drie combinaties was duidelijk dat we wonnen. We waren de enigen met drie foutloze barrageritten.”

De FEI Jumping Nations Cup Youth Final 2019 voor de Children begon op donderdag met de landenwedstrijd met 11 landen. Nederland plaatste zich voor de finale op zondag door met slechts 1 strafpunt gedeeld tweede te worden met België. In de finale won Oranje na barrage van Duitsland, België met Frankrijk, Groot Brittannië en Spanje op de plaatsen vier, vijf en zes.