Teams Oranje voor EK in De Wolden bekend: Gerrit Veenstra ‘blij en trots’

  • 22 juni 2019 11:05
door: redactie, 22 juni 2019 11:05

🔴 Drachtstercompagnie | Veeningen
Blij en trots is ‘ie, Gerrit Veenstra uit Drachtstercompagnie. Hij kreeg vrijdag te horen dat hij deel uit mag maken van het Nederlandse team Junioren bij het EK in Veeningen. Bij dat EK worden meer dan 300 ruiters verwacht.

De familie Veenstra vierde een feestje toen bekend werd dat zoon Gerrit met Loridon van T&L (v.Horion de Libersart) naar het Europees kampioenschap in Drenthe mag.

Gerrit Veenstra After Pleasure Toltien
Gerrit Veenstra, hier met After Pleasure Toltien, mag naar het EK in De Wolden.

Ook Noordelijk amazone Jorinde Dolfijn (Buitenpost) mag zich gelukkig prijzen. De dochter van Hester Klompmaker is ook geselecteerd voor de Europese titelstrijd voor jonge springruiters. Dat EK is van 8 tot en met 14 juli op de terreinen van Jan Broek, waar in dezelfde maand ook nog twee keer het reguliere CH De Wolden wordt verreden.

Bondscoach Luc Steeghs kijkt met groot vertrouwen naar het EK. ,,De junioren hebben in de afgelopen weken sterk gereden met de overwinning in de landenwedstrijd van Lamprechtshausen, de tweede plaats in Wierden en de derde plaats in Hagen. We gaan met hoge verwachtingen naar De Wolden.”

De Young Riders waren misschien wat minder vooraan in de uitslagen te vinden de afgelopen weken maar voor Steeghs zegt dat niet zo veel. ,,Lars Kersten en Rowen van de Mheen hebben ook al goed gereden op tweesterren-niveau en hebben net als Veronqiue Morsink en Tom Schellekens al EK-ervaring bij de junioren. Bas Moerings is een hele competitieve ruiter en is heel goed in vorm met zijn paarden.”

Steeghs vervolgt: ,,Ik ga er van uit dat we een thuisvoordeel hebben in De Wolden. Mijn ruiters kennen de omstandigheden en met de aanmoedigingen van het eigen publiek moet dat zeker een boost geven. Ik weet wel dat ze extra gemotiveerd zijn en ikzelf natuurlijk ook.”

Edwin Hoogenraat is de bondscoach bij de Children. ,,Ik ga met een heel goed team en vol goede moed naar het EK. ,,Ze zijn heel erg goed met paardrijden bezig en de resultaten zijn heel constant geweest.”

Young riders (tot en met 21 jaar)

Lars Kersten (Eghel), Dobbey (v.Zirocco Blue VDL)

Rowen van de Mheen (Hoevelaken), Q-Verdi (v.Verdi)

Bas Moerings (Roosendaal), Fosther (v.Vigo d’Arsouilles)

Veronique Morsink (De Lutte), Entrepeneur (v.Clinton)

Tom Schellekens (Esbeek), Casander (v.Lord Z)

Junioren (tot en met 18 jaar)

Elize van de Mheen (Hoevelaken), Ferdinand B. (v.Verdi)

Mel Thijssen (Sevenum), Cartolana 2 (v.Cartagran)

Beau Schuttelaar (Tegelen), Illinois Z (v.Iowa)

Gerrit Veenstra (Drachtstercompagnie), Loridon van T&L (v.Horion de Libersart)

Elike Morsink (De Lutte), Dakina II (v.Indoctro)

Children (12 tot en met 14 jaar)

Emma Bocken (Weert), Dagma (v.Tangelo van de Zuuthoeve)

Finn Boerekamp (Someren Heide), Gradini (v.Diarado)

Jorinde Dolfijn (Buitenpost), Providence (v.Air Jordan)

Wesley de Boer (Nieuwleusen), Esprit de Pomme (v.Berlin)

Thijmen Vos (Wierden), Theo 149 (v.Talkative xx)

🔴 Stegen.net | KNHS