Children en Junioren vooraan bij Youth finals Peelbergen

Share
  • 25 september 2022 19:25

door: KNHS, 25 september 2022 19:25

📌 KRONENBERG – De Children en de Junioren hebben onder leiding van Edwin Hoogen­raat de CSIO Youth finals in Peel­bergen gewonnen. Een fantas­tische afslui­ting van het seizoen met de beste landen aan start.

De Young Riders eindig­den net naast het podium, de pony-equipe werd zevende in de finale. ,,We hebben een heel goed seizoen gehad met de jeugd, maar dit was echt een fantas­tische afsluiting”, is de enthou­siaste reactie van bonds­coach Edwin Hoogenraat.

Jersey Kuijpers op Lafaletta, met chef d’equipe Edwin Hoogenraat.

De junioren wonnen de eerste ronde en de finale van de FEI CSIO Youth final. Daarvoor hoefde Nick Nanning met Bandia niet eens aan start te komen. ,,Dat was niet eens nodig. We waren na drie com­binaties al niet meer in te halen”, kijkt Hoogen­raat tevreden terug. ,,Er stond veel te springen. Ze reden echt geweldig.”

Naast Nick Nanning bestond het junioren­team in de finale uit Thijmen Vos met I’ve got the Key, Mila Everse met Orso Del Terriccio en Emma Bocken met Kadessa Z. De laatste twee reden foutloos, Thijmen noteerde een resul­taat van 6 strafpunten.

Children winnen ook

,,Bij de Children stond een reële proef met hinder­nissen op een hoogte van 1.35m”, begint Hoogenraat. ,,Wij hebben paarden met veel ver­mogen en ruiters met veel ervaring. Er waren heel veel nullers. Gelukkig zijn mijn ruiters mentaal best sterk en hielden ze hun koppie er heel goed bij. Met drie nul­rondes wonnen we de wedstrijd. Echt fantastisch.”

Jesse Berkers en Aragon Happhira reden foutloos, net als Emma Heijligers met Sambucca en Yoini van Santvooort met Ilandra. Het streepresultaat (slechts 4 strafpunten) kwam op naam van Faye Louise Vos met Monica LH.

De ponyruiters eindigden op de zevende plaats. De Young Riders eindig­den net naast het podium op de vierde plaats. Een goed resul­taat voor het team onder leiding van Vincent Voorn.

📝 KNHS | Stegen.net
📸 FEI