archief
contact
+31 6 53239630

Hans Peter Minderhoud: ‘ik kom volgend jaar graag terug in Tolbert’

📌 TOLBERT – Nadat Hans Peter Minderhoud met zijn Glock’s Casper (Westpoint x Goodtimes) zaterdag de titel al op zijn naam schreef in de Grand Prix, deed hij dat zondag nog dunnetjes over bij de Subtop Tweedaagse Tolbert.
Hans Peter Minderhoud Glock's Casper
Hans Peter Minderhoud met Glock’s Casper.
📸 Petra Duindam

📌 Tolbert
📝 STEGEN.NET
📸 Petra Duindam

Nadat Hans Peter Minderhoud met zijn Glock’s Casper (Westpoint x Goodtimes) zaterdag de titel al op zijn naam schreef in de Grand Prix, deed hij dat zondag nog dunnetjes over bij de Subtop Tweedaagse Tolbert.

Hans Peter, hoe heb je de wedstrijd hier in het Noorden ervaren?
,,Ik had van Patrick van der Meer gehoord dat het vorig jaar een geslaagde wedstrijd was geweest met een goede bodem en een gezellige sfeer. We hadden een aantal jonge paarden mee en een ZZ-Zwaar paard, dat gereden werden door Riccardo Sanavio. “

Hans Peter Minderhoud Glock's Casper
Hans Peter Minderhoud met Glock’s Casper.
📸 Petra Duindam

Zelf reed Hans Peter alleen Glock’s Casper, met wie hij al in het B-kader zit, maar hard op weg is om ook met dit fijne paard deel te gaan uit maken van het A kader.

Wat is je verder opgevallen?
,,Het was allemaal erg goed voor elkaar en dat zeg ik niet omdat ik gewonnen heb. Het was een fijne organisatie, die zich flexibel opstelde. Als het mogelijk is dan kom ik volgend jaar zeker terug.”

Het podium in het ZZ-zwaar.
📸 Petra Duindam

De tweede plaats in de zware tour was voor Agaath van der Lei, die haar VRBGroup’s Caron ( v. Florencio x Goodtimes) goed in het rond stuurde. Ook in dit paard zit net als bij Glock’s Casper Goodtimes in de moederlijn.

Derde werd Patrick van der meer met Chinook, die een keer hevig schrok en daardoor een flinke struikel maakte, maar het daarna weer goed oppakte.

Anouk Noordman was goed voor de vierde plaats met haar merrie Zeronica, die ook nog even met het opdoen van een gewonnen deken aan de wandel ging, maar gelukkig was daar Edward Gal die haar opving.

De Inter II werd gewonnen door Mark van de Donk met Jazztime en Rien van der Schaft mocht met Chopin C.L de tweede prijs ophalen.

Nicky Snijder succesvol

Nicky Snijder deed goede zaken. Met Van Krack (v. Krack C) wist hij zowel de Prix st. Georges als de Inter I te winnen, met beide proeven overschreden ze de 70%. Ook Laura Zwart en Ellen Wynia zaten in de prijzen en Laura mocht ook naar voren komen omdat ze de beste van de twee dagen was in haar rubriek.

Nicky Snijder met Van Krack.
📸 Petra Duindam

In het ZZ-zwaar reed Riccardo Sanavio de prachtige Invictus ( v. Jack Sparrow S) naar de overwinning. Met een percentage van 73,36 bleef hij Jeroen Hamelink bijna 6% voor. Riccardo is sinds maart 2017 stalruiter bij Glock en heeft al meerdere paarden op hoog niveau gereden. In Tolbert heeft hij ook nog jonge paarden gestart en bij de 4-jarigen behaalde hij de eerste prijs.

Succesvolle tweede editie

,,Met zo’n 500 starts afgelopen weekend was het wel een uitdaging om alles in goede orde te laten verlopen. Vanaf de drie jarigen tot aan de Grand prix werd er gereden. Daarnaast ook een para rubriek en children en de U25, iedereen kwam aan bod”, aldus Rolinde Meursing van L&R Horse Events.

Met een vast team van 13 mensen is dit hele weekend georganiseerd, en natuurlijk de vrijwilligers waar je echt niet zonder kan. ,,Vrijdagavond hadden we een gezellige barbecue, waar zo’n 100 man aanwezig waren. Arno Pauw, Jeroen Hamelink en Joep Schellekens waren degene die er voor zorgden dat het overheerlijke vlees van de slager uit Borger goed gegaard werd. Zo kreeg je meteen een gezellig begin van het weekend en de sfeer zat er al goed in.”

Met 160 stallen was het nog niet genoeg om alle paarden te plaatsen en werd er ook nog gebruik gemaakt van de handelsstallen. De stallenbouwer uit Brabant had dit nog niet zo meegemaakt. De twee vaste stalmeesters hadden hun handen vol om alles in goede banen te leiden, maar dat is prima gelukt.


Total
20
Shares
0 deel
0 deel
20 deel
0 Tweet
0 deel