Home » Oubalia duurste veulen op Final Foal Auction Exloo
nieuws

Oubalia duurste veulen op Final Foal Auction Exloo

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET | Persbericht

De derde editie van de Final Foal Auction in Exloo is succesvol verlopen. Er kwamen 54 veulens onder de hamer tijdens deze laatste veulenveiling van het seizoen. Het duurste veulen was de zeer goed gemodelleerde Oubalia (v. Eldorado van de Zeshoek) die voor € 5.600 werd verkocht.

Sfeerbeeld van de Final Foal Auction in Exloo.
📸 Aniek de Wit

De moeder van dit veulen, Ubalia SHB (v. Indoctro), bracht al vier sportpaarden die op 1.35m niveau en hoger lopen. Oubalia werd leverde € 5.600 op. De fijn galopperende Osborn (v. Poker de Mariposa) werd afgeslagen voor een bedrag van € 5.200, -, en was daarmee het twee na duurste springveulen. 

Dressuurveulens

Bij de dressuurveulens was de Franklin-dochter Olivia-Rebelle (mv. Jazz) de topper. Dit goed bewegende merrieveulen werd afgeslagen voor een bedrag van € 5.400, -. De In Style- zoon On Top uit de halfzus van de KWPN-hengst Krack C wordt verkocht aan een telefonische bieder voor € 4.800, -, dit veulen blijft in Nederland. 

Ook de Governor-dochter Ojesslynn was populair en werd uiteindelijk eveneens afgeslagen voor een bedrag van € 4.800, -. De familie Hooge, vaste klant bij de Final Foal Auction, schafte twee fijne dressuurveulens aan. Dressuuramazone Marjan Hooge heeft met Olivia (v. Henkie) en Ostara Vrouwe (v. Jupiler S) twee nieuwe toppers in de dop. 

De dressuurveulens waren geliefd bij de jonge dressuuramazones, want ook de Subtop amazone Margot Arkema schafte een veulen aan. Oliver Twist (v. Incognito) mag zijn intrede nemen in de stallen van Arkema. Met een gemiddelde prijs die hoger lag dan het voorgaande jaar, de goede sfeer en het enthousiasme onder zowel de fokkers als de kopers, kijkt de organisatie met tevredenheid terug op dit mooie evenement. 


Deel dit met je vrienden