Veel belangstelling voor tweede editie Final Foal Auction in Exloo

Share
  • 5 september 2018 10:52

door: redactie, 5 september 2018 10:52

blokjeExloo | Stegen.net
Op zaterdag 13 oktober vindt op het Hippisch Centrum in Exloo de tweede editie van ‘The Final Foal Auction’ plaats. Deze veulenveiling is een initiatief van de eigenaar van het Hippisch Centrum Exloo Lieuwe Koopmans en Subli-vertegenwoordiger Eise Brinkman.

veiling Exloo

Eén van de veulens die vorig jaar in Exloo werden verkocht.
Final Foal Auction

Brinkman vertelt: ,,Lieuwe wou destijds graag meer activiteit op het centrum in Exloo, zodoende benaderde hij mij met het idee om een veiling op poten te zetten. Door de kosten laag te houden en niet vooraf te selecteren creëren we toch weer een stukje afzet voor fokkers in de regio. Gezien de vele opgaven die we ontvangen is hier, ondanks het grote aanbod qua veilingen, nog steeds veel vraag naar. We houden het laagdrempelig en bij ons is iedereen VIP!”

Succesformule
Vorig jaar bleek deze formule al een succes te zijn. Fokkers en eigenaren konden hun veulentjes voor nette en realistische prijzen verkopen. De veilingstopper in 2017 was Magic Boy (v. Painted Black), dit hengstveulen werd voor een bedrag van € 7.700 verkocht aan Young Rider amazone Marjan Hooge.

Ook dit jaar stromen de aanmeldingen binnen. De veulens worden niet vooraf geselecteerd, maar dat betekent uiteraard niet dat The Final Foal Auction geen kwaliteit aanbiedt. Er worden een aantal interessante dressuurveulentjes geveild. Zo heeft de in 2017 immens populaire hengst Secret twee nakomelingen in de veiling. Met nakomelingen van onder meer Andiamo de Semilly, Balou du Rouet en Glasgow van ‘t Merelsnest is ook de springtak goed vertegenwoordigd. Kortom een veiling waar u voor een nette prijs een fijn veulen kan kopen.

Meer info: website Auction Exloo