archief
contact
+31 6 53239630

Veel belang­stel­ling voor twee­de editie Final Foal Auction in Exloo

Exloo | Stegen.net Op zater­dag 13 okto­ber vindt op het Hippisch Centrum in Exloo de twee­de editie van ‘The Final Foal Auction’ plaats. Deze veulen­vei­ling is een initi­a­tief van de eige­naar van het Hippisch Centrum Exloo Lieuwe Koopmans en Eise Brinkman. 
veiling Exloo

blokjeExloo | Stegen.net
Op zater­dag 13 okto­ber vindt op het Hippisch Centrum in Exloo de twee­de editie van ‘The Final Foal Auction’ plaats. Deze veulen­vei­ling is een initi­a­tief van de eige­naar van het Hippisch Centrum Exloo Lieuwe Koopmans en Subli-verte­gen­woor­di­ger Eise Brinkman.

veiling Exloo
Eén van de veulens die vorig jaar in Exloo werden verkocht.
Final Foal Auction

Brinkman vertelt: „Lieuwe wou destijds graag meer acti­vi­teit op het centrum in Exloo, zodoen­de bena­der­de hij mij met het idee om een veiling op poten te zetten. Door de kosten laag te houden en niet voor­af te selec­te­ren creë­ren we toch weer een stuk­je afzet voor fokkers in de regio. Gezien de vele opga­ven die we ontvan­gen is hier, ondanks het grote aanbod qua veilin­gen, nog steeds veel vraag naar. We houden het laag­drem­pe­lig en bij ons is ieder­een VIP!”

Succesformule
Vorig jaar bleek deze formu­le al een succes te zijn. Fokkers en eige­na­ren konden hun veulen­tjes voor nette en realis­ti­sche prij­zen verko­pen. De veiling­stop­per in 2017 was Magic Boy (v. Painted Black), dit hengst­veu­len werd voor een bedrag van € 7.700 verkocht aan Young Rider amazo­ne Marjan Hooge.

Ook dit jaar stro­men de aanmel­din­gen binnen. De veulens worden niet voor­af gese­lec­teerd, maar dat bete­kent uiter­aard niet dat The Final Foal Auction geen kwali­teit aanbiedt. Er worden een aantal inte­res­san­te dres­suur­veu­len­tjes geveild. Zo heeft de in 2017 immens popu­lai­re hengst Secret twee nako­me­lin­gen in de veiling. Met nako­me­lin­gen van onder meer Andiamo de Semilly, Balou du Rouet en Glasgow van ‘t Merelsnest is ook de spring­tak goed verte­gen­woor­digd. Kortom een veiling waar u voor een nette prijs een fijn veulen kan kopen.

Meer info: websi­te Auction Exloogerelateerde berichten
Total
46
Share