Duitse dressuurruiters domineren wereldbeker Stuttgart

Duitse dressuurruiters domineren wereldbeker Stuttgart

17 november 2019 19:14 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Stuttgart
📝 STEGEN.NET

De wereldbeker dressuur in Stuttgart kreeg een compleet Duits podium. Isabell Werth was opnieuw zeer succesvol bij de German Masters, maar de 50-jarige routinier moest in de wereldbeker Jessica von Bredow-Werndl voor zich dulden.

Jessica von Bredow-Werndl en TSF Dalera BB.
📸 FEI | Lukasz Kowalski

Jessica von Bredow-Werndl behaalde met de 12-jarige merrie TSF Dalera BB een totaal van 88,440% en bleef daarmee Isabell Werth en Weihegold ruim een procent voor. Helen Langehanenberg maakte het Duitse feest compleet, door met Damsey als derde te eindigen.

Daarmee was het succes nog niet op voor de Oosterburen, want op de plaatsen vier en vijf volgden Dorothee Schneider en Benjamin Werndl. Denise Nekeman was de hoogst geklasseerde Nederlander. Zij hield zich met Boston STH knap staande in dit dressuurgeweld. Met een score van 75,915% eindigde ze op plaats tien.


Deel dit bericht